13:06 24.04.2017

СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею "теракт" за фактом підриву машини СММ ОБСЄ в ОРЛО

2 хв читати
СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею "теракт" за фактом підриву машини СММ ОБСЄ в ОРЛО

Управління Служби безпеки України в Луганській області відкрило кримінальне провадження за статтею "терористичний акт, що спричинив загибель людини" за фактом підриву автомобіля СММ ОБСЄ на непідконтрольній владі країни території Луганської області, а прокуратура області контролює хід розслідування.

"За цим фактом Управлінням Служби безпеки України в Луганській області зведення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що спричинив загибель людини). Процесуальне керівництво здійснює група прокурорів відділу прокуратури області. Хід розслідування кримінального провадження за фактом терористичного акту перебуває на контролі прокурора області", - повідомили в понеділок у службі прокуратури Луганській області.

Санкція ч. 3 ст. 258 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялося, 23 квітня близько 10:17 в районі н. п. Пришиб Луганської області (ОРЛО) підірвався, імовірно на міні, автомобіль СММ ОБСЄ. За інформацією української сторони Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), у зазначений час, за даними чергових змін, режим припинення вогню дотримувався і з українського боку, і з боку НЗФ ОРЛО.

Міністр закордонних справ Австрії, голова ОБСЄ Себастьян Курц повідомив, що внаслідок наїзду на міну патруля СММ ОБСЄ на Донбасі загинув один працівник місії, ще один дістав поранення. За його словами, ця подія потребує ретельного розслідування та притягнення до відповідальності винних.

Пізніше в прес-службі СММ ОБСЄ уточнили, що під час підриву автомобіля СММ один працівник місії загинув, а двох його колег доправили на обстеження до медичного закладу.

При цьому деякі ЗМІ з посиланням на бойовиків повідомляють про поранення трьох працівників СММ ОБСЄ. Також повідомляється, що під час підриву автомобіля місії ОБСЄ загинув громадянин США, а поранень дістали громадяни Німеччини.

Пришиб — село в Слов’яносербському району Луганської області України. Де-факто з 2014 року населений пункт контролюється "ЛНР". Село розташоване на правому березі річки Сіверський Донець. На північ від населеного пункту, по руслу Сіверського Дінця, проходить лінія розмежування сторін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

Російські окупанти штурмували острів Нестрига за допомогою гідроцикла - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА