15:27 05.02.2017

Двоє українських військових отримали поранення в суботу в Авдіївці, загиблих немає – Мотузяник

2 хв читати
Двоє українських військових отримали поранення в суботу в Авдіївці, загиблих немає – Мотузяник

Двоє українських військовослужбовців дістали поранень унаслідок бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції в суботу, загиблих немає, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах Збройних сил України немає. Двоє військовослужбовців були поранені в Авдіївці", - розповів О.Мотузяник на брифінгу в суботу в Києві.

За його словами, в суботу на сході України відзначалася часткова деескалації ситуації. "Загальна тривалість обстрілів в Авдіївці становила 11 годин, тоді як у попередні дні бойові дії тривали цілодобово, але важке озброєння застосовували під час кожного обстрілу", - розповів спікер оборонного відомства.

О.Мотузяник додав, що бойовики активізувалися на лівому фланзі Авдіївки, де здійснили два обстріли з танка і БМП. На правому фланзі, на дільниці "Шахта Бутівка" -Піски, в суботу було тихо.

Загалом на донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь 14 разів, з них 9 - із важкого озброєння. Крім Авдіївки, з артилерії обстрілювали сел. Новолуганське, легкого озброєння і мінометів – смт Зайцеве Бахмутського району. На Світлодарськійдузі було тихо.

На маріупольському напрямку незаконні збройні формування порушили режим тиші 25 разів, з них 4 - із застосуванням важкого озброєння. "Противник кілька разів застосовував міномети, танк і снайперів. Між 10 і 15 годинами на фронті було спокійно, весь інший день бойовики стріляли", - зазначив спікер Міноборони, додавши, що більшість обстрілів припали на ділянку Чермалик-Широкине, решта – на Мар'їнку і Новотроїцьке.

На луганському напрямку бойовики здійснили 12 обстрілів, 6 із них - з важкого озброєння. Більшість припало на Попаснянський район. "Противник 5 разів застосовував міномети і 1 раз - установку "Град". Важке озброєння використовувалося окупантами лише в темну пору доби", - повідомив О.Мотузяник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ ВИКРИЛА МЕРЕЖУ АГЕНТІВ ФСБ РФ, ЯКІ ГОТУВАЛИ ВБИВСТВО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, ЗАТРИМАНО ДВОХ ПОЛКОВНИКІВ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖОХОРОНИ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА