12:53 29.11.2016

"Укроборонпром" погодив з МЕРТ корпоратизацію ДП "Антонов" і ДП "Завод 410 ЦА"

2 хв читати
"Укроборонпром" погодив з МЕРТ корпоратизацію ДП "Антонов" і ДП "Завод 410 ЦА"

Держконцерн "Укроборонпром" у рамках заявленої реформи оборонної промисловості розпочав підготовку до корпоратизації своїх підприємств.

Як повідомила прес-служба держконцерну, плани і графіки корпоратизації перших п'яти підприємств-учасників "Укроборонпрому", зокрема ДП "Антонов" і ДП "Завод 410 Цивільної авіації" (обидва Київ), пройшли погодження Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

У першій п'ятірці також ДП "Чугуївський авіаційний ремонтний завод"( Харківська обл.), ДП авіації загального призначення (Київська обл.), ДП ВО "Карпати" (Івано-Франківськ), уточнює прес-служба.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, згідно з наказом МЕРТ від 18 листопада, корпоратизація ДП "Антонов" і ДП "Завод 410 Цивільної авіації" має стартувати у двотижневий термін після узгодження рішення про їхнє структурне перетворення з Кабінетом Міністрів. Корпоратизацію ще трьох підприємств першої п'ятірки заплановано розпочати в лютому 2017 року.

ДП "Антонов", що входить до "Укроборонпрому" за рішенням уряду з 2015 року - провідний український розробник та виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків найширшого призначення.

ДП "Завод 410 ЦА" - єдине в Україні підприємство, що спеціалізується на капітальному ремонті літаків "Антонов" і авіадвигунів Д-36. З червня 2015 року за рішенням уряду входить до складу "Укроборонпрому". У липні 2015 року підприємство отримало сертифікат НАТО на відповідність проведених послуг стандартам альянсу.

Восени 2015 року "Укроборонпром" озвучив плани із підключення ДП "Завод 410 ЦА" до держпрограми вертольотобудування України, створення на його потужностях спеціального підрозділу держконцерну в рамках реалізації програми імпортозаміщення та диверсифікації виробництва в ОПК.

Заявлена в 2016 році "Укроборонпромом" реформа ОПК передбачає, зокрема, корпоратизацію і аудит підприємств галузі, запуск платформи розвитку оборонних інновацій, впровадження в ОПК моделі державно-приватного партнерства, створення СП із зарубіжними партнерами, фінансове оздоровлення галузі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА