13:55 21.11.2016

Суд визнав неправомірною передачу активів Дельта Банку на 450 млн грн у заставу Ощадбанку

2 хв читати
Суд визнав неправомірною передачу активів Дельта Банку на 450 млн грн у заставу Ощадбанку

Господарський суд Києва задовольнив позов Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), визнавши неправомірним договір, за яким активи Дельта Банку (до віднесення його до неплатоспроможних) на 450 млн грн було передано в заставу Ощадбанку, повідомляється на веб-сайті фонду.

Відповідне рішення суду ухвалено 9 листопада 2016 року.

Фонд нагадує, що Дельта Банк у 2010 році уклав договори застави та іпотеки, які забезпечували виконання зобов'язань перед Ощадбанком за угодами про відкриття та ведення кореспондентського рахунку. Зокрема, серед забезпечення був договір від 25 лютого 2015 року, предметом застави за яким були майнові права за кредитними договорами, укладеними Дельта Банком із великими позичальниками-боржниками загальною вартістю понад 450 млн грн. Фонд визнав такий правочин нікчемним, після чого звернувся до суду.

Як повідомлялося, Національний банк України 2 жовтня 2015 року за пропозицією ФГВФО прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Дельта Банку.

Загальна сума зобов'язань банку перед фізичними особами на 1 квітня 2015 року становила 28,97 млрд грн, зокрема в іноземній валюті - 18,18 млрд грн.

Вкладники Дельта Банку отримали за період тимчасової адміністрації та ліквідації кредитно-фінансової установи станом на початок червня-2016 15,468 млрд грн у рамках системи гарантування вкладів.

Дельта Банк засновано в 2006 році. Його найбільшими акціонерами на початок 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) та Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів Дельта Банк посідав четверте місце (60,303 млрд грн) серед 158 банків, що діяли на той момент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА