11:57 21.11.2016

Fitch підвищило рейтинги Києва та Харкова

2 хв читати
Fitch підвищило рейтинги Києва та Харкова

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Києва в іноземній і національній валюті з рівня "CC" до "B -" та Харкова - з "CCC" до "В-", йдеться в прес-релізі Fitch.

Згідно з прес-релізом, рейтингові дії відбулися після підвищення рейтингу України.

Окрім того, Fitch підвищило національний довгостроковий рейтинг Києва з рівня "BB+ (ukr)" до "BBB(ukr)". Прогноз за довгостроковими РДЕ і національним довгостроковим рейтингом - "стабільний".

Короткостроковий РДЕ Харкова в іноземній валюті підвищено з "C" до "В". При цьому прогноз за довгостроковими РДЕ міста - "стабільний". Fitch також змінило прогноз щодо національного довгострокового рейтингу Харкова з "негативного" на "стабільний" і підтвердило цей рейтинг на рівні "A+ (ukr)".

Стосовно Києва в прес-релізі зазначено, що підвищення РДЕ також проведено після повного дострокового погашення містом внутрішніх облігацій (серії G) 10 листопада (первинний термін погашення 19 грудня).

"У Києва більше немає облігаційних позик на внутрішньому ринку, що, на нашу думку, значно знижує тиск у плані фінансування та позитивно впливає на кредитоспроможність міста. Позиція ліквідності міста стабілізувалася: після погашення облігацій залишки на рахунках становили 6,489 млрд грн на 14 листопада 2016 року", - йдеться в прес-релізі.

Згідно з прес-релізом, за дев'ять місяців 2016 року Харків мав профіцит бюджету на рівні 864 млн грн, що підтримувалося хорошою динамікою податкових доходів. Проте подальші перспективи зростання, на думку Fitch, є невизначеними з огляду на непередбачувані зміни у бюджетній системі та загальний слабкий рівень державних фінансів України.

"Місто не планує залучати запозичення у середньостроковій перспективі й у разі дефіциту бюджету фінансуватиме його за рахунок залишків коштів на рахунках. На кінець вересня 2016 року ліквідність становила 1,6 млрд грн, що покривало два місяці бюджетних видатків за 2016 рік, забезпечуючи деякий запас міцності на випадок стресової ситуації", - йдеться в прес-релізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА