17:22 25.10.2016

Суд розглядає питання про відсторонення Федорука з посади мера Бучі

2 хв читати
Суд розглядає питання про відсторонення Федорука з посади мера Бучі

Печерський районний суд Києва у вівторок близько шести годин не міг розпочати розгляд клопотання слідчого Генеральної прокуратури про відсторонення Анатолія Федорука з посади міського голови Бучі Київської області.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на початку засідання, яке було призначено на 10:00, суддя В'ячеслав Підпалий оголосив перерву, щоб прокурор міг ознайомитися з наданими стороною захисту новими матеріалами. При цьому виникла проблема з тим, що журналістам, які прийшли, та активістам було повідомлено про те, що 15 жовтня суд прийняв рішення проводити засідання в закритому режимі. Це викликало протест у присутніх.

Адвокат А.Федорука Віктор Гошко зазначив, що це рішення є протокольним, а не повноцінним рішення суду, і в ньому не обґрунтовано мотивації.

Охочі потрапити до зали засідань перебували в коридорі будівлі суду, а прохід до зали їм перегороджували працівники поліції.

Крім того, на подвір’ї суду на підтримку А.Федорука мітингують кілька десятків людей. Вони тримають у руках плакати з написами "Федорук - наш мер", "Громада Бучі за Федорука", "Ні знищенню місцевого самоврядування", періодично виступають активісти з мегафоном.

Потім суддя все-таки повернувся до зали засідань, прийняв матеріали сторони захисту і вийшов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Як повідомлялося, в липні 2016 року генеральний прокурор України Ю.Луценко повідомив, що мерів Бучі та Ірпеня - Анатолія Федорука та Володимира Карплюка - підозрюють у незаконній передачі земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 років. "Сьогодні в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за 31 адресою, в тому числі і за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня. Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва", - повідомив він.

Генпрокурор, зокрема, зазначив, що колишньому першому заступнику голови Верховної Ради Ігорю Калєтніку дісталося 14 га лісових угідь.

11 жовтня Генеральна прокуратура України повідомила про підозру меру м. Бучі А.Федоруку та секретарю Бучанської міськради В.Олексюку за обвинуваченням у незаконній передачі у власність фізичним і юридичним особам 68 га земель. Обом фігурантам повідомлено про підозру в здійсненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА