11:36 29.09.2016

Кличко: Наша місія – зробити все для створення Меморіалу жертв Бабиного Яру до 80-х роковин трагедії

2 хв читати
Кличко: Наша місія – зробити все для створення Меморіалу жертв Бабиного Яру до 80-х роковин трагедії

Міський голова Києва Віталій Кличко вказує на необхідність якнайшвидшого створення Меморіалу жертв Бабиного Яру в Києві.

"Хочу звернутися до всіх вас: наша місія - зробити все, щоб до 80-х роковин трагедії був створений меморіал жертв цієї трагедії світового масштабу, як нагадування про помилки минулого, які у жодному разі не повинні повторитися", - звернувся В. Кличко до присутніх під часпокладання квітів до монументу жертвам Бабиного Яру, повідомляє прес-служба мера.

Він зазначив, що сьогодні в київських школах перший урок був присвячений вивченню трагедії Бабиного Яру. Крім того, протягом усього дня в Національному заповіднику "Бабин Яр" триватимуть екскурсії для школярів.

У заході взяли участь депутати Київради, керівники районних адміністрацій, голови департаментів Київської міськдержадміністрації.

За інформацією прес-служби, о 15.00 заплановано участь В. Кличка в офіційному прийомі президента України Петра Порошенка офіційних делегацій в "Мистецькому Арсеналі". А о 19.00 мер Києва візьме участь у загальнодержавних жалобнихх заходах у Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр".

19 вересня 1941 року Київ був окупований німецькими фашистами. 28 вересня 1941 року на вулицях столиці було розвішано оповіщення про те, що всі євреї повинні з'явитися на вулицю Мельникова. 29 і 30 вересня 1941 року відбулися перші розстріли євреїв.

Загалом за роки окупації в Бабиному Яру було поховано за різними оцінками від 100 до 200 тис. осіб. Окрім євреїв, там загинули жителі Києва інших національностей, військовополонені Червоної Армії та ОУН-УПА, цигани, а також душевнохворі.

Після завершення Великої Вітчизняної війни радянська влада намагалася приховати трагедію Бабиного Яру, а в 1966 році з нагоди 25-х роковин трагедії відбулися акції протесту, після чого було прийнято рішення про встановлення пам'ятника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА