15:53 04.03.2022

Під час обстрілу Бабиного Яру російські війська пошкодили будівлю, де планувалося будівництво Музею Голокосту у Східній Європі

2 хв читати

У будівлі спортивного комплексу "Авангард" у Бабиному Яру, пошкодженому ракетним ударом російських військ, планувалося створення Музею Голокосту в Україні та Східній Європі. Проєкт заплановано Меморіальним центром Голокосту "Бабин Яр" у рамках державно-приватного партнерства, повідомляє пресслужба центру.

"Крім того, на відстані 10 метрів від будівлі "Авангарду", куди припав удар, у будівлі колишньої контори Лук'янівського єврейського кладовища, планувалося відкриття Музею жертв і забуття трагедії Бабиного Яру. Реалізація проєкту здійснювалася Меморіальним центром Голокосту спільно з державою. До реставрації будівлі контори приєдналося міжнародне архітектурне бюро OFFPOLINN, що базується у Нью-Йорку та Мадриді", - зазначається в повідомленні.

Зазначається також, що охорона Меморіалу затримала коригувальника вогню під час обстрілу урочища та передала його СБУ. Крім того, 4 березня охоронці Меморіалу затримали біля інсталяції "Дзеркальне поле" ще одного коригувальника з маяками для артилерії.

Як зазначається у повідомленні, поблизу "Авангарду" до початку Другої світової війни розміщувався єврейський цвинтар. А ракетний удар, який російські війська завдали по Київській телевежі та сусідній будівлі, зачепив територію колишнього військового цвинтаря. Дослідники Центру просторових технологій також зазначають, що місця ураження знаходяться дуже близько - на відстані 20-30 метрів до місць, де нацистські окупанти розстрілювали євреїв, ромів та представників інших національностей.

"Оскільки розстріли в Бабиному Яру тривали з 1941 до 1943 року, і там у різних місцях убили від 70 до 100 тисяч людей, ми можемо розглядати всю площу урочища як територію Голокосту, яку не можна торкатися", - зазначив директор Центру просторових технологій Максим Рохманійко.

Уточнюється, що об'єкти, зведені в урочищі Меморіальним центром Голокосту "Бабин Яр", такі як символічна синагога "Місце для роздумів", Кришталева стіна плачу художниці-концептуалістки Марини Абрамович, аудіовізуальна інсталяція "Дзеркальне поле", серія інсталяцій "Погляд у минуле" та пам'ятник Куренівській трагедії, не постраждали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА