13:37 22.09.2016

Рада прийняла закон про НКРЕКП

2 хв читати
Рада прийняла закон про НКРЕКП

Верховна Рада під час повторного другого читання підтримала законопроект "Про Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП)".

За відповідний документ № 2966-д проголосували 250 депутатів.

Найбільш дискусійними моментами під час повторного другого читання, стали строки ротації членів НКРЕКП, а також делегування представників від різних гілок влади в номінаційну комісію з відбору членів НКРЕКП.

Затверджена парламентом редакція законопроекту передбачає, що заміна членів НКРЕКП відбуватиметься в три етапи: перших трьох членів мають змінити не пізніше шести місяців з моменту вступу в силу закону, ще двох – не пізніше 12 місяців, решти – не пізніше ніж через 18 місяців. Кілька фракцій вимагали прискореної ротації через недовіру до чинного складу регулятора.

Відповідно до ухваленого законопроекту, комісія складатиметься з семи членів, які призначаються і звільняються указом президента.

Як зазначено в тексті документа, членів НКРЕКП відбиратиме номінаційна комісія у складі п'яти чоловік: двох представників делегує президент, двох – парламент (від комітету ПЕК і комітету ЖКГ), одного – Кабінет Міністрів.

При цьому главу НКРЕКП обиратимуть члени комісії на закритому голосуванні, переобрання голови - кожні два роки після затвердження першого складу комісії.

Ухваленим законопроектом передбачено фінансувати НКРЕКП за рахунок внесків до спецфонду державного бюджету, сплачуваних суб'єктами ринків енергетики і комунальних послуг.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачаннія, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Як повідомлялося, Верховна Рада 12 квітня 2016 року 285 голосами прийняла в першому читанні законопроект №2966-д "Про Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП)".

Водночас 14 липня Верховна Рада не прийняла у другому читанні і в цілому проект законопроект про НКРЕКП, відправивши його 258 голосами на повторне друге читання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

Російські окупанти штурмували острів Нестрига за допомогою гідроцикла - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА