14:17 25.08.2016

Кабмін пропонує розширити перелік послуг, що надаються в ЦНАП

2 хв читати
Кабмін пропонує розширити перелік послуг, що надаються в ЦНАП

Кабінет Міністрів України пропонує розширити перелік послуг, які можуть надаватися в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Така ініціатива міститься в проекті розпорядження уряду "Про внесення змін до додатку до розпорядження Кабінету Міністрів України № 523 від 16 травня 2014 року", розміщеному на веб-сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Проект розпорядження розроблено (...) з метою доповнення переліку адміністративними послугами з видачі документів дозвільного характеру, які надаються через ЦНАП", - наголошується в пояснювальній записці до документа.

Згідно з проектом розпорядження, перелік послуг, що надаються ЦНАП, пропонується розширити такими послугами, як видача дозволів на розміщення зовнішньої реклами, на здійснення будівельних робіт, видача рішень про передачу у власність, постійне користування, оренду земельних ділянок державної та комунальної власності, а також рішень про продаж таких ділянок.

Крім того, через ЦНАП пропонується зробити можливим внесення змін до записів Держреєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, скасування рішень державних реєстратор, видачу сертифікатів про прийняття в експлуатацію об'єктів закінченого будівництва IV і V категорій складності, а також видачу висновків державної екологічної експертизи.

Через ЦНАП також пропонується видавати дозволи на спецкористування природними ресурсами в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, на переведення лісових земель з нелісовою метою, пов'язаних з веденням лісового господарства, а також на розміщення і будівництво споруд і об'єктів дорожнього сервісу, автозаправних станцій, прокладку інженерних мереж та виконання інших робіт у межах смуги відведення автомобільних доріг.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 8 серпня 2016 року схвалив реалізацію на території Дніпра, Києва, Львова, Одеси і Харкова пілотних проектів зі створення центрів надання адміністративних та соціальних послуг у форматі "Прозорий офіс".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА