12:25 20.08.2016

У Міноборони відкинули звинувачення "Київавтодору": Проблема не в техніці, а в якості доріг

2 хв читати
У Міноборони відкинули звинувачення "Київавтодору": Проблема не в техніці, а в якості доріг

Звинувачення комунальної корпорації "Київавтодор" у тому, що залучена для проведення параду армійська техніка зруйнувала дорожнє покриття, не відповідають дійсності, заявляють у Міністерстві оборони України.

"Відповідно до чинних вимог експлуатації, вся важка броньована техніка, яка бере участь у військовому параді, а це танки БМ "Булат", зенітні ракетні комплекси "Бук" та дивізійні самохідні гаубиці "Мста-С" (від 36 до 45 тонн), забезпечена асфальтохідними гусеницями, які не залишають слідів на асфальтовому покритті", - йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

Там також наголосили, що інша гусенична техніка, а це бойові машини піхоти, десанту та полкова самохідна гаубиця "Гвоздика", вважається легкою броньованою технікою, на яку відповідно до технічних вимог не передбачені асфальтохідні гусениці. "Зазначена техніка своєю масою (від 8 до 20 тонн) не може завдати шкоди якісному асфальтовому покриттю, а лише залишає сліди від гусениць, які зникають після руху автомобільного транспорту", - стверджують у Міноборони.

"Таким чином, якщо асфальтне покриття руйнується від проїзду зазначеної техніки, то проблема не в техніці, а в якості дорожнього покриття", - переконані в оборонному відомстві.

Там також зазначили, що за час незалежності України київськими вулицями неодноразово проходила військова техніка, і ніколи не було зауважень щодо руйнування дорожнього покриття.

Як повідомлялося, напередодні в "Київавтодорі" заявили, що вулиці Києва потерпають від проїзду військової техніки, яка курсує центральними вулицями столиці у рамках підготовки до проведення параду до Дня Незалежності України.

"Асфальтобетонне покриття на ділянках вулиць, де проходить військова техніка, масово зруйноване. Про проблематику комунікацій, що знаходяться під вулично-дорожньою мережею залишається тільки здогадуватись", - йдеться в повідомленні "Київавтодору", розміщеному в соцмережі Facebook.

"Київавтодор" вважає, що підготовка до параду відбувається недбало, оскільки військова техніка, за неодноразовими запевненнями, мала перевозитися на спеціальних тралах, а на гусеницях мали бути вдягнені спеціальні гумові чи пропіленові накладки ("башмаки").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА