14:49 08.06.2016

Будівництво мережі Wi-Fi у Київському метро завершиться до кінця 2017 р.

2 хв читати
Будівництво мережі Wi-Fi у Київському метро завершиться до кінця 2017 р.

Проект будівництва мережі Wi-Fi у Київському метрополітені, реалізований компанією "Фідомобайл" (під брендом "Москіто-Мобайл"), має бути повністю завершений до кінця 2017 року, повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" директор Київського інвестиційного агентства (КІА) Олег Містюк.

"До кінця 2017 року метро має повністю завершити цей проект. Затримка практично на один рік сталася через поглибленого опрацювання проектної документації, узгодження і бажання зробити все добре та правильно", - сказав О.Містюк, додавши, що в тестовому режимі доступ до Wi-Fi уже діє на дев'яти станціях метро.

При цьому він вважає, що на роботу компанії "Фідомобайл" із будівництва мережі Wi-Fi не має вплинути ухвалене Національним банком України (НБУ) 20 травня 2016 року рішення зарахувати Фідобанк до категорії неплатоспроможних, хоча заперечує право останнього перепродати проект.

"Я впевнений, що якби "Фідомобайл" захотів перепродати проект, знайшлося б щонайменше кілька охочих довести його до кінця. Муніципалітет наразі не може і не має брати участі в перепродажах. Я дуже сподіваюся, що ніхто не стане на зло муніципалітету перекуповувати у "Фідомобайл" проект з метою його закрити, байдуже, яким чином споріднені структури ("Фідомобайл" - ІФ) потрапили в немилість Нацбанку", - розповів О.Містюк.

При цьому він додав, що проект на поточному етапі повністю виправдав себе і є привабливим з погляду маркетингу.

"Ми пережили ризиковий період, проект довів свою актуальність і те, що він технологічно можливий. А те, що він є ринково привабливим з погляду маркетингу, було зрозуміло на початку", - резюмував О.Містюк.

Як повідомлялося, Київська міськдержадміністрація розпорядженням від 29 жовтня 2014 року визнала компанію "Фідомобайл" переможцем конкурсу на будівництво мережі Wi-Fi у столичному метрополітені.

При цьому закінчити проект будівництва планували до листопада 2015 року, мережа мала бути обладнана на 52 станціях і 67,5 км ліній столичного метро, а також у 744 вагонах.

Раніше компанія "Москіто-Мобайл" повідомляла, що мережа WiFi доступна в тестовому режимі на семи станціях метрополітену - "Хрещатик", "Театральна", "Золоті ворота", "Кловська", "Площа Льва Толстого", "Майдан Незалежності" та "Олімпійська".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА