13:46 25.04.2016

В Україні відкриють мережу реабілітаційних центрів для жінок з алкогольною та наркотичною залежністю

2 хв читати
В Україні відкриють мережу реабілітаційних центрів для жінок з алкогольною та наркотичною залежністю

Благодійний фонд "Місія SOS" за підтримки авторів рок-опери "Орфей та Еврідіка назавжди" планує відкрити мережу центрів реабілітації від алко- та наркозалежності для жінок, повідомила голова фонду Наталія Ткаченко-Ритвіна.

"Я дуже вдячна Олені (Олена Брунська, продюсер рок-опери "Орфей та Еврідіка назавжди" - ІФ) й усьому колективу, що частина коштів від продажу квитків підуть на відкриття в Україні жіночого реабілітаційного центру боротьби з алко- та наркозалежністю, які ми створюватимемо в мережі реабілітаційних центрів "Ренесанс". Наразі в нас немає жодного центру психологічної допомоги жінкам", - розповіла Н.Ткаченко-Ритвіна на прес-конференції в Києві в понеділок.

За її словами, за минулий рік в Україні від алкогольної та наркотичної залежності загинуло 120 тисяч українців, тому фонд "Місія SOS" має намір створити одразу кілька реабілітаційних центрів.

Голова благодійного фонду повідомила, що перший такий центр відкриють на кошти, зібрані під час прем'єрного показу рок-опери "Орфей та Еврідіка назавжди" і його відкриття в Києві заплановане на кінець літа або на початок вересня.

У "Місія SOS" очікують, що центр буде не лише лікувальним закладом, а й місцем надання психологічної допомоги. Проходити реабілітацію в центрі зможуть щонайменше 20 клієнток водночас.

Голова "Місія SOS" Н.Ткаченко-Ритвіна повідомила, що у центру буде гаряча лінія, щоб жінка могла отримати допомогу зокрема й у телефонному режимі, завдяки чому психологічну допомогу надаватимуть необмеженій кількості жінок.

За словами продюсера рок-опери "Орфей та Еврідіка назавжди", показ нової рок-опери триватиме кілька років. Після українського турне автори планують вийти на міжнародний рівень. Наразі є домовленість із 5 європейськими країнами, які готові провести показ української рок-опери. О.Брунська сподівається, що кошти для благодійного проекту виділятимуть упродовж усього періоду показу рок-опери.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА