10:18 08.04.2016

"ДТЕК" ініціює мораторій за своїми зобов'язаннями за євробондами до 28 жовтня для повномасштабної реструктуризації

2 хв читати
"ДТЕК" ініціює мораторій за своїми зобов'язаннями за євробондами до 28 жовтня для повномасштабної реструктуризації

Найбільший український приватний енергохолдинг ДТЕК заявляє про неможливість найближчим часом повністю оплачувати купони за єврооблігаціями на $ 910 млн з погашенням у 2018 році та ініціює угоду про тимчасовий мораторій і звільнення від зобов'язань (standstill) терміном до 28 жовтня цього року.

"Мета - дозволити компанії створити стабільну платформу на період, протягом якого вона прагне проводии переговори зі своїми кредиторами і завершити повномасштабну реструктуризацію структури капіталу", - зазначається в біржовому повідомленні ДТЕК у п'ятницю.

Як повідомлялося, ДТЕК на початку грудня 2015 року оголосив власникам своїх єврооблігацій, що планує запропонувати їм реструктуризувати ці зобов'язання у першому кварталі 2016 року. Для спрощення процесу реструктуризації група закликала власників провести спільні консультації з метою формування комітету кредиторів, який би призначив фінансового радника і, у разі необхідності, вступив би в контакт із фінансовим консультантом ДТЕК - Rothschild.

Раніше, на початку жовтня 2015 року, холдингова компанія групи "ДТЕК" - DTEK Energy B.V. (Нідерланди), повідомила про збір реєстру власників єврооблігацій на $750 млн з терміном обігу до 2018 року в рамках проведеного стратегічного перегляду структури капіталу. Менеджером зі збору реєстру була призначена міжнародна група Orient Capital.

ДТЕК 30 березня повідомив про намір найближчим часом оголосити пропозицію про реструктуризацію єврооблігацій на $ 750 млн зі ставкою 7,875% і погашенням 4 квітня 2018 року та єврооблігацій на $ 160 млн зі ставкою 10,375% і погашенням 28 березня 2018 року і до цього часу відмовилася від виплати купона за останніми з них. Компанія зазначала, що купон буде виплачений відповідно до умов пропозиції про реструктуризацію.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Чистий консолідований збиток DTEK Energy в 2015 році становив 37,399 млрд грн, що на 90,3% перевищує збиток за 2014 рік. Дохід групи збільшився на 1,8% - до 93,622 млрд грн, а EBITDA впала на 66% - до 4,087 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА