10:00 06.04.2016

НБУ вводить можливість роловера під заставу депозитних сертифікатів і валюти

2 хв читати
НБУ вводить можливість роловера під заставу депозитних сертифікатів і валюти

Національний банк України (НБУ) для оптимізації інструментів управління ліквідністю банківської системи ввів можливість роловера під заставу депозитних сертифікатів НБУ та іноземної валюти.

"Банки зможуть задовольняти потреби у короткостроковій ліквідності, використовуючи інструмент роловера під заставу не лише облігацій внутрішньої державної позики, а й депозитних сертифікатів НБУ та валюти", - повідомив НБУ на своєму веб-сайті у вівторок увечері.

Відповідні правки внесено постановами НБУ №230 від 1 квітня 2016 року та №237 від 5 квітня 2016 року до Положення про порядок обліку та проведення операцій з депозитними сертифікатами і до Положення про застосування Нацбанком стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи.

Віднині Нацбанк може надавати банку кредит рефінансування під заставу іноземної валюти на погашення раніше отриманого кредиту рефінансування, заставою за яким була іноземна валюта, розміщена банком на рахунку регулятора як гарантійний депозит. При цьому банк має подати заявку на участь у тендері з підтримання ліквідності банків, проведення якого припадає на термін погашення кредиту рефінансування.

Постанова №230 набуває чинності з 6 квітня, постанова №237 - із 18 квітня 2016 року.

Як повідомлялося, НБУ постановами №90 від 18 лютого та №100 від 23 лютого для розширення можливостей банків щодо управління ліквідністю з 4 квітня 2016 року ввів можливість роловера - надання банку кредиту для погашення раніше залучених кредитів рефінансування та овернайт.

Крім того, НБУ ввів можливість використання облігацій МФО при кредитах овернайт, операціях прямого репо і кредитах рефінансування, що надаються на тендерах, терміном до 90 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА