15:19 04.04.2016

Суд визнав звинувачення проти екс-міністра екології Ігоря Шевченка необгрунтованими

2 хв читати
Суд визнав звинувачення проти екс-міністра екології Ігоря Шевченка необгрунтованими

Солом'янський районний суд м.Києва визнав необгрунтованими звинувачення СБУ проти екс-міністра екології Ігоря Шевченка і закрив справу. На засіданні 22 березня суд ухвалив, що політик не порушував п.2 ч.1 ст.28 закону "Про запобігання корупції", у чому його звинувачувала СБУ, конфлікт інтересів в діях екс-міністра був відсутній, і закрив справу проти нього за відсутності складу правопорушення. Постанова суду Генеральною прокуратурою не оскаржено та 1 квітня набуло законної сили.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook І. Шевченко розповів, що в січні нинішнього року Головне управління по боротьбі з корупцією СБУ склало на нього адмінпротокол, за яким він був звинувачений в скоєнні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією. За словами політика, він звинувачувався в тому, що в порушенні закону про запобігання корупції не повідомив прем'єру про використання свого диппаспорта для неофіційної поїздки за кордон, що нібито є конфліктом інтересів.

"Насправді ж ніякого конфлікту інтересів не було і, відповідно, не було про що повідомляти. Саме до такого висновку прийшов суд і прийняв рішення про закриття справи за відсутності складу правопорушення. Отже, я не порушував закон про запобігання корупції і ніякого правопорушення, пов'язаного з корупцією, не здійснював ", - написав Ігор Шевченко.

Нагадаємо, що 2 липня 2015 року Й. Шевченко був звільнений з посади міністра з формулюванням "за вчинення діянь, які МОЖУТЬ містити корупційні правопорушення". Пізніше Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд звільнив міністра в рамках боротьби з корупцією. Проте, після більш ніж піврічного розслідування МВС, СБУ і Генпрокуратура не знайшли нічого, що могло б свідчити про корупційні дії з боку Ігоря Шевченка.

В даний момент на розгляді в судах знаходяться 10 позовів, поданих Ігорем Шевченко проти Арсенія Яценюка, Олега Ляшка, Сергія Пашинського, Ірини Суслової та інших народних депутатів за наклеп та нанесення шкоди його репутації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

Держгеокадастр запустив гарячу лінію для реєстрації геопросторових даних

Зеленський обговорив з конгресменами США постачання додаткових систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА