12:35 26.03.2016

У поліції заявили, що встановили всі обставини зникнення адвоката Грабовського

3 хв читати
У поліції заявили, що встановили всі обставини зникнення адвоката Грабовського

Співробітники поліції у рамках відкритого кримінального провадження з'ясували всі обставини зникнення адвоката спецназівця Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова Юрія Грабовського.

Як повідомив департамент комунікації Національної поліції України, співробітники поліції провели ряд процесуальних дій, у тому числі для встановлення факту перетину зниклим адвокатом кордону України.

"Зокрема, після надхождення 9 березня в Приморський відділ поліції м. Одеси заяви про зникнення Юрія Грабовського слідчими вже наступного дня було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У рамках цього кримінального провадження правоохоронці з'ясували коло осіб, яким могла бути відома доля Ю.Грабовського", - сказано в повідомленні поліції.

Також 10 березня, після надходження в Голосіївське управління поліції м. Києва заяви від голови районного суду про втрату зв'язку з адвокатом Ю.Грабовським, поліція відкрила ще одне кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

"Поліцейськими встановлено, що напередодні зникнення адвокат був у себе в офісі, а потім зник в невідомому напрямі. Правоохоронцям стало відомо про несанкціоноване використання невідомими особистої сторінки Ю.Грабовського в соціальній мережі Facebook. Під час досудового слідства правоохоронці провели обшуки за місцем проживання і роботи Ю.Грабовського, вилучили необхідні речі для проведення молекулярно-генетичних експертиз. Крім того, як свідків допитали осіб, з якими потерпілий працював, орендував офісне приміщення. Таким чином, поліцейські належним чином відреагували на повідомлення про зникнення Ю.Грабовського і впродовж трьох діб провели низку процесуальних дій", - заявляють у поліції.

Як повідомляється, 14 березня на вимогу Генеральної прокуратури всі зібрані матеріали були передані у Військову прокуратуру для подальшого досудового розслідування.

"Отже, у керівництва Національної поліції України викликають подив окремі заяви про некомпетентність працівників поліції, які здійснювали всі необхідні заходи для встановлення місцезнаходження Ю. Грабовського", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, інформація про загибель Ю.Грабовського з'явилася 25 березня вранці. Цього ж дня заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Ю.Грабовський був убитий насильницьким шляхом з дострілюванням з вогнепальної зброї. Також, за його словами, в Одеській області в четвер уранці був затриманий другий підозрюваний в причетності до вбивства; він вказав на місце вбивства і поховання тіла адвоката.

У міжнародній правозахисній організації Amnesty International зазначають, що вбивство українського адвоката Юрія Грабовського є "огидним" злочином і "страшним" нагадуванням про небезпеку, з якою мають справу юристи і активісти, які кидають виклик владі.

У свою чергу колега загиблого адвоката Оксана Соколовська, яка захищає росіянина Євгена Єрофєєва, написала в суботу на своїй сторінці в Facebook: "Гадаю, що ніколи ми не отримаємо прізвище реального замовника в нелюдському вбивстві Юри".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА