10:28 22.03.2016

МОН співпрацюватиме з розробником і власником реферативної бази даних Scopus

2 хв читати
МОН співпрацюватиме з розробником і власником реферативної бази даних Scopus

Міністерство освіти і науки України співпрацюватиме з нідерландською компанією Elsevier B.V., що видає наукову і технічну літературу, а також розробила електронну бібліографічну та реферативну базу даних - цінний інструмент для світової наукової спільноти.

"Міністр освіти і науки України Сергій Квіт і голова правління компанії Elsevier B.V. (Королівство Нідерландів) Йонг Сук Чі підписали меморандум про взаєморозуміння між міністерством та компанією "Ельзевір", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки.

С.Квіт наголосив на важливості співпраці Міністерства освіти і науки з компанією "Ельзевір" - одним із найбільших у світі видавництв наукової, технічної та медичної інформаційної продукції і послуг, а також розробника та власника бібліографічної і реферативної бази даних Scopus.

Заступник міністра освіти і науки Максим Стріха відзначив важливість присутності наукових публікацій українських учених у визнаних міжнародних наукових виданнях, що входять до провідних бібліографічних баз, що є важливою умовою налагодження міжнародних наукових контактів українськими вченими та, зокрема, кар'єрного зростання молодих науковців.

Голова правління компанії Elsevier B.V. Й.Сук Лі підтвердив намір компанії розвивати співпрацю з Міністерством освіти і науки, що спрямована на подальше зміцнення наукового та освітнього процесу в Україні.

Зокрема, "Ельзевір" розгляне можливості для формування інформаційних рішень, адаптованих до науково-дослідних та освітніх потреб української науки і суспільства, а також інструментарію застосування аналітичних даних, що належать компанії, у роботі відповідних інформаційно-аналітичних систем міністерства.

Крім того, сторони вивчать можливості надання особливих умов доступу наукового співтовариства України до повнотекстового контенту через ScienceDirect та до реферативної бази даних, а також до індексів цитування через Scopus для університетів і наукових організацій України.

З метою підвищення рейтингу українських наукових досліджень у світовому медіа-просторі сторони домовилися про введення в 2016 році премії "Scopus Award Україна" у рамках глобальної ініціативи "Ельзевір". Премією відзначатимуть дослідників широкого спектра дисциплін: природничі науки, медицина, фізика, соціальні та гуманітарні науки, хімія, математика, матеріалознавство, сільське господарство, науки про навколишнє середовище тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА