11:49 23.02.2016

Прокуратура Донецької області потребує жорсткішого покарання для екс-міліціонера за вбивство чоловіка на блокпосту

1 хв читати
Прокуратура Донецької області потребує жорсткішого покарання для екс-міліціонера за вбивство чоловіка на блокпосту

Прокуратура Донецької області має намір подати апеляцію на рішення Костянтинівського міськрайонного суду, який засудив колишнього міліціонера до 12 років в'язниці за вбивство чоловіка на блокпосту.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, під час судових слухань встановлено, що наприкінці 2014 року помічник начальника Чутівского РВ УМВС України в Полтавській області прибув у відрядження в Донецьку область для несення служби з охорони громадського порядку в районах проведення АТО.

17 грудня 2014 року міліціонер ніс службу на блокпосту, розташованому в м. Костянтинівка Донецької області. Один з автомобілів зупинили для перевірки документів, між вартовим і трьома пасажирами авто виник конфлікт. Міліціонер вистрілив з автомата Калашникова, яким убив одного і ранив іншого пасажира автомобіля.

Через кілька днів тіло загиблого було виявлене біля кладовища в Костянтинівському районі Донецької області.

Державний обвинувач повністю довів в суді провину міліціонера, якого звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ст. 128 (необережне тяжке тілесне ушкодження) і ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

Прокуратура Донецької області готує апеляційну скаргу до суду вищої інстанції з вимогою скасувати рішення Костянтинівського міськрайонного суду і призначити екс-міліціонерові максимальне покарання за цими статтями - до 15 років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА