17:40 21.02.2016

Гопко пропонує провести переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі в Донецьку

2 хв читати
Гопко пропонує провести переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі в Донецьку

Голова парламентського комітету у закордонних справах, позафракційний народний депутат Ганна Гопко пропонує провести заплановану зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" в контрольованому бойовиками Донецьку, посилаючись на відсутність змін на сході України.

"Після візиту Суркова (помічник президента РФ Владислав Сурков - ІФ) до Донецька і відсутності змін на Сході після входження Гризлова (повноважний представник РФ у Контактній групі, постійний член Ради безпеки РФ Борис Гризлов – ІФ) стає зрозуміло, що треба змінювати формат і місце для чергових переговорів. Кремль, який звинувачує Україну в невиконанні, мав би запропонувати провести засідання нормандської четвірки в Донецьку", - написала вона у своєму блозі на порталі "Новий час" в неділю.

"При цьому до постійного формату додати запрошення Керрі (державний секретар США Джон Керрі - ІФ) відвідати окупований схід, керівництво ОБСЄ, спостерігачі якого не мають доступу, пана Мореля (координатор робгрупи з політичних питань Тристоронньої контактної групи П'єр Морель - ІФ) обов'язково ввести представників Тристоронньої контактної групи. Може, таке розширене зібрання або новий формат із зміненим з Мінська і Парижа місцем допоможуть зрушити ситуацію і не допустити заморожування", - зазначила Г.Гопко.

Вона також зазначила, що прем'єр РФ Дмитро Медведєв раніше заявляв про те, що Москва є "гнучкою у виконанні зобов'язань". "Альтернативи ж Мінську і мирному (не військовому) врегулюванню все одно немає? Та й до виборів на окупованих територіях треба готуватися, на чому наполягають наші партнери? То відвідали б Донецьк, власними очима побачили б готовність до виборів, перевірили б безпеку передвиборчого періоду, і, поспілкувавшись із місцевими, і питання амністії або імунітету вирішили б", - додала парламентарій.

Вона зазначила, що візит міністрів закордонних справ Німеччини і Франції в Україну вже заплановано, при чому для новопризначеного Жана-Марка Ера - це перший візит. "Очевидно, що серед пріоритетних питань: як політична криза вплине на підтримку ЄС у врегулюванні ситуації на сході, здатність проводити реформи, отримати безвізовий режим і продовжити санкції", - написала Г.Гопко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА