12:29 13.02.2016

Екс-главі ГСУ СБУ не відомо про встановлення прихованих камер у кабінеті Чеботаря

4 хв читати
Екс-главі ГСУ СБУ не відомо про встановлення прихованих камер у кабінеті Чеботаря

Екс-голова Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк заявив, що йому не відомо про встановлення прихованих камер в кабінеті тодішнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

"Я можу сказати у тому контексті, що я в той час очолював слідче управління (СБУ - ІФ), і я не пам'ятаю такого запису, щоб він був у тих кримінальних провадженнях, які перебували в головному слідчому управлінні СБУ", - заявив В.Вовк у коментарі телеканалу "112-Україна".

Водночас журналіст програми "Схеми" Наталія Седелецька допустила, що відеозапис, що з'явилася в ЗМІ, нібито таємно знятий 3 грудня 2014 року в кабінеті С.Чеботаря і викладений наприкінці січня 2016 року на YouTube користувачем під ніком Sans Corruption, на якому син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков, ймовірно, домовлявся з С.Чеботарем про поставку рюкзаків для підрозділів МВС, справжній.

"У кабінеті С.Чеботаря – на той час заступника Авакова – в його кабінеті було встановлено так зване прослуховування та відеоспостереження. І цей відеозапис зробили на прохання військової прокуратури працівники СБУ. Військова прокуратура на той час вже підозрювала С.Чеботаря в корупційних схемах і встановила в його кабінеті відеоспостереження", - сказала Н.Седелецька в коментарі телеканалу "112-Україна".

Вона зазначила, що інші частини цього відео вже раніше спливали в пресі.

У свою чергу В.Вовк порадив журналістам звернутися з приводу прослуховування С.Чеботаря з офіційним запитом до СБУ: "Якщо журналісти, до яких я з повагою ставлюся - до журналістів і журналістських розслідувань – знайшли такий відеозапис, то треба звернутися з журналістським запитом до СБУ, і буде надано відповідь у встановлений законом термін".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" у суботу написав, що цей відеозапис і тема закупівлі рюкзаків для МВС спливла в ЗМІ не випадково "напередодні звіту і перезавантаження уряду".

"Темі рік – і вже коментаторів і викривачів вистачало. І перевірки та порушення за заявами з боку прокуратури були - і що? Та нічого. При тому, що навряд чи мене можна віднести до тих, у кого гарні відносини з прокурорськими", - зазначив А.Аваков.

Він ще раз наголосив, що тендерна процедура закупівель "була бездоганною", а ціна поставки – мінімальною з 5 пропозицій.

"Поставка була реальною, вчасною, без найменшого порушення. Рюкзаки були поставлені, їх експлуатують у спецпідрозділах. Невелика кількість залишилася на складах (охочі можуть оцінити модель через звернення до прес-служби). Ні я, ні моя дружина, як раніше заявляли, ні мій син, - як заявляють зараз – не мають і не мали причетності до постачальників", - наголосив міністр.

Він також запропонував, щоб прокуратура та інші правоохоронні органи перевірили закупівлю цих рюкзаків і покарали винних, якщо такі будуть. "А ні – видайте, нарешті, "папірець, справжній папірець, броню", щоб припинити цю нескінченну балаканину і спекуляції навколо вигаданої історії", - написав глава МВС.

Як повідомлялося, на початку квітня 2015 року народний депутат Юрій Левченко заявив, що СБУ провела обшуки в кабінетах чиновників МВС, зокрема і С.Чеботаря, і знайдені під час обшуку предмети свідчать про те, що МВС "кришувало" корупційні схеми.

Заступник міністра відкинув звинувачення на свою адресу і заявив, що вважає їх спланованою провокацією з метою дискредитувати його та МВС і зупинити боротьбу з корупцією. Він також повідомив про погрози на свою адресу та адресу членів його сім'ї.

Згодом керівник програми "Наші гроші" на телеканалі ZIK Денис Бігус повідомив, що на його знімальну групу напали біля будинку С.Чеботаря; журналісти встановили особистості двох із трьох нападників.

6 травня комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції висунув вимогу від міністра внутрішніх справ провести службове розслідування у зв'язку з нападом на журналістів і усунути С.Чеботаря з посади на час розслідування. Водночас керівник комітету Вікторія Сюмар зазначила, що земельна ділянка, на якій стався інцидент, С.Чеботарю не належить.

13 травня С.Чеботар подав у відставку після скандалу з журналістським розслідуванням і був звільнений розпорядженням уряду від 14 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА