19:33 28.01.2016

МЗС радить українцям поки що утриматися від поїздок до країн Латинської Америки через вірус Зіка

1 хв читати
МЗС радить українцям поки що утриматися від поїздок до країн Латинської Америки через вірус Зіка

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України по можливості утриматися від поїздок до країн Латинської Америки з огляду на збільшення в регіоні кількості випадків зараження вірусом Зіка.

"У зв’язку із зростанням в країнах Південної Америки та Карибського басейну (зокрема, в Бразилії, Мексиці, Чилі, Еквадорі, Домініканській Республіці) кількості випадків зараження вірусом Зіка (...) МЗС рекомендує громадянам України (насамперед вагітним жінкам та жінкам, які планують вагітність) утриматися від поїздок без крайньої необхідності до країн Латинської Америки до стабілізації епідеміологічної ситуації в регіоні", - повідомляє прес-служба МЗС України в четвер.

Українцям, які перебувають у країнах регіону, слід чітко дотримуватися низки профілактичних заходів: активно користуватися репелентами (наносити кожні три години на шкіру та одяг); носити закритий одяг; перебувати в приміщеннях, обладнаних протимоскітними сітками та кондиціонерами; уникати відвідання парків, лісів та озер. Якщо ж з'явилися перші симптоми захворювання (лихоманка, головний біль, кон'юнктивіт тощо), необхідно терміново звернутися по кваліфіковану медичну допомогу.

Вірус Зіка передається комарами роду Aedes. Цей вірус є збудником захворювань на мікроцефалію, вроджену аномалію головного мозку у новонароджених, також високий ризик інфікування іншими видами небезпечних захворювань (лихоманка денге та чікунгунья).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА