14:59 14.01.2016

ДТЕК спростовує інформацію про відмову працювати з "Львіввугіллям"

2 хв читати
ДТЕК спростовує інформацію про відмову працювати з "Львіввугіллям"

Енергохолдинг "ДТЕК" спростовує інформацію про відмову закуповувати вугілля в держпідприємства "Львіввугілля", закликає Міністерство енергетики та вугільної промисловості України робити ставу на використання вугілля вітчизняної здобичі.

"У 2015 році ТЕС ДТЕК купили вугілля у державних шахт обсягом понад 580 тис. тонн, з них львівсько-волинське вугілля становить понад 450 тис. тонн. Інформація про те, що ДТЕК відмовляється працювати з державними шахтами, зокрема шахтами Львівсько-Волинського басейну, не відповідає дійсності", - зазначено в повідомленні холдингу.

У прес-службі ДТЕК повідомляють, що холдинг з листопада 2015 року веде переговори з держпідприємством "Центренерго", а також з Міненерговугілля "щодо виходу з критичної ситуації, що склалася в тепловій генерації і вугільній галузі".

"Наша принципова позиція незмінна: українська енергетика повинна працювати на українському вугіллі. Сьогодні більшість блоків компанії виведено в резерв. Сьогодні основний фокус державної енергетичної політики має бути спрямований на стимулювання попиту на українське вугілля й електроенергію", - цитує прес-служба директора з комерційної діяльності "ДТЕК Енерго" Віталія Бутенка.

У ДТЕК наголошують, що поточний рівень завантаження вугільних блоків ТЕС становить 36%, у резерв виведено 30 енергоблоків сумарною потужністю 6405 МВт. "Об'єм спалювання вугілля на вітчизняних ТЕС впав більш ніж на третину порівняно з 2013 роком", - уточнюють у ДТЕК.

Як повідомлялося з посиланням на главу Незалежної профспілки гірників Михайла Волинця, ДТЕК припинив закупівлю вугільної продукції у ДП "Львіввугілля" через зрив домовленостей з Міненерговугілля.

"Мені відомо, що міністром Володимиром Демчишиним були зірвані домовленості з керівництвом ДТЕК. Згідно з цими домовленостями, приватна компанія постачала антрацит "Центренерго" на державні електростанції в Харківській і Київській областях, натомість купувала вугілля газової групи у ДП "Львіввугілля" і ДП "Волиньвугілля" для своїх ТЕС - Бурштинської та Добротвірської. У зв'язку з порушенням цих домовленостей ДТЕК відтепер відмовився закуповувати вугілля, видобуте шахтарями Львівсько-Волинського басейну", - зазначив глава НПГУ.

За інформацією Львівської ОДА, Бурштинська теплова електростанція (ПАТ "ДТЕК Західенерго") з 14 січня відмовилася від постачань "Львіввугілля".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА