11:33 14.01.2016

У Воркуті спалили книги, видані на гроші Сороса

2 хв читати
У Воркуті спалили книги, видані на гроші Сороса

У Воркуті знищили книжки з бібліотечного фонду міського Гірничо-економічного коледжу, які були видані за підтримки Фонду Сороса.

Як повідомили "Інтерфаксу" в регіональному міністерстві освіти та молодіжної політики, на виконання доручення повноважного представника президента Росії в Північно-Західному федеральному окрузі в грудні 2015 року в регіоні провели моніторинг наявності в бібліотеках організацій професійної освіти навчальної літератури, виданої в рамках проекту Фонду Сороса "Оновлення гуманітарної освіти в Росії". Таку літературу виявили у трьох навчальних закладах.

Представники Воркутинського гірничо-економічного коледжу, де містилися 53 примірники навчальної літератури, вже знищили ці книги шляхом спалення. У коледжі "Інтерфаксу" повідомили, що так чинять з усією старою і непотрібною літературою.

У Ухтинском державному технічному університеті знайшли 413 книг, їх рекомендували вилучити. Виявлені у воркутинському гірничо політехнічному технікумі 14 книг прибрали з бібліотеки, готується акт списання. У подальшому видання будуть утилізовані за допомогою знищувача паперів.

У листопаді 2015 року Генпрокуратура РФ визнала небажаними на території Росії іноземні НКО - Фонд "Відкрите суспільство" (Open Society Foundations) та Інституту "Відкрите суспільство фонд сприяння" (OSI Assistance Foundation). Обидві організації входять до структури так званого Фонду Сороса - мережі міжнародних благодійних організацій, створених відомим американським фінансистом Джорджем Соросом.

Представництва Фонду працюють більш ніж у 30 країнах. Керівні органи розташовані в Нью-Йорку і Будапешті. З 2003 року всі фонди Сороса припинили свою діяльність в Росії.

У грудні 2015 року на регіональних інформаційних сайтах з'явилися відомості про доручення про вилучення літератури, виданої за підтримки Фонду Сороса, оскільки вона, стверджувалося в повідомленнях, формує в молодіжному середовищі спотворене сприйняття вітчизняної історії та популяризує чужі російської ідеології установки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА