10:51 06.01.2016

Посольство України в США звернулося до "Coca-Cola" і Держдепартаменту у зв'язку з позначенням окупованого Росією Криму як частини території РФ

3 хв читати
Посольство України в США звернулося до "Coca-Cola" і Держдепартаменту у зв'язку з позначенням окупованого Росією Криму як частини території РФ

Посольство України в США висловило стурбованість компанії "Coca-Cola" і Державному департаменту США у зв'язку з появою у ЗМІ інформації про публікацію в одній із соціальних мереж російським представництвом "Coca-Cola" карти Росії з окупованим Кримом.

"Посольство зазначило, що дії "Coca-Cola" прямо суперечать офіційній позиції Сполучених Штатів щодо незаконної окупації Криму, який є невіддільною частиною України, і закликало компанію негайно виправити помилку", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому на сторінці МЗС України в соцмережі ВКонтакте у вівторок увечері.

Як повідомлялося, раніше в соцмережі "ВКонтакте" російський підрозділ Coca-Cola вивісив банер зі своєю рекламою, де була зображена карта Росії, але без Криму, Курильських островів і Калінінградської області. Пізніше компанія просила вибачення за невключення Криму до складу РФ. "Ми просимо вибачення за ситуацію, що склалася. Карту виправлено! Сподіваємося на ваше розуміння", - написала компанія в коментарях і оприлюднила карту РФ із вказаними територіями.

Водночас деякі українські депутати вже висловили протест проти цих дій міжнародної компанії. "Пропоную громадянам України у відповідь повернути компанію Coca-Cola на землю і відмовитися від купівлі її продуктів, нагадавши, що в жодній країні світу, зокрема на батьківщині Coca-Cola (США), Крим не визнається територією Росії, події на півострові називаються окупацією, через що до РФ застосовують економічні санкції", - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook народний депутат Мустафа Наєм.

Водночас в інтерв'ю виданню "Українська правда" українське представництво компанії Coca-Cola назвало "непорозумінням" публікацію карти Росії, на якій Крим був вказаний частиною території цієї країни.

"Вибачте за непорозуміння. Ми не підтримуємо ніяких політичних рухів і партій. Наше завдання - виробництво високоякісних напоїв. Ми працюємо заради миру і дотримуємося норм міжнародного права", - зазначено в повідомленні.

Українське представництво компанії зв'язалося з агентством, що брало участь у створенні контенту, його розміщенні й модерації офіційних соціальних спільнот.

"Було ухвалено рішення вилучити цей пост, хоча, як було задумано, картинка не претендувала на географічну точність, вона була сприйнята інакше і спричинила дискусію", - додали в компанії.

До вечора вівторка обидві карти, що спричинили обурення, було вилучено з пабліка в соцмережі.

Coca-Cola Hellenic виготовляє в Україні безалкогольні напої на заводі в Київській області. Є одним з провідних операторів на цьому ринку. Представлена в категоріях газованих напоїв (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes) питної води (BonAqua), соків (Rich, BotaniQ, "Добрий") енергетичних напоїв (Burn, Gladiator) і холодного чаю Nestea.

Згідно із звітом компанії Coca-Cola Hellenic Bottling Company виручка від продажів за 2014 р. у Росії становила 20,5% від консолідованої виручки, в Україні - 2,3%.

Офіційне представництво компанії Coca-Cola в Україні відкрито в 1992 році.

На сайті російського відділення компанії PepsiCo Крим також вказаний на карті у складі РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА