11:46 04.12.2015

ЄК очікує якнайшвидшого запуску Нацагентства із запобігання корупції у рамках безвізового діалогу України з ЄС

2 хв читати
ЄК очікує якнайшвидшого запуску Нацагентства із запобігання корупції у рамках безвізового діалогу України з ЄС

Європейська Комісія вітає призначення антикорупційного прокурора й очікує від України якнайшвидшого запуску роботи Національного агентства із запобігання корупції.

"Президент ЄК Жан-Клод Юнкер і президент України Петро Порошенко поспілкувалися в Парижі в кулуарах COP21. Президент П.Порошенко пояснив детально всі дії та кроки, зроблені відповідно до листа Ж.-К.Юнкера, у зв'язку з майбутньою доповіддю Єврокомісії щодо лібералізації візового режиму, який очікується в середині грудня", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в представництві ЄС у Києві, коментуючи цю зустріч.

Згідно з інформацією, ЄК вважає пріоритетом для України на сьогодні реформи у сфері запобігання та боротьби з корупцією. "Виконання ключових показників у цій сфері дозволить Україні завершити реалізацію другого етапу процесу лібералізації візового режиму", - йдеться в повідомленні.

У представництві зазначили, що йдеться про важливість створення оперативного та незалежного Національного антикорупційного бюро та офісу антикорупційного прокурора, що є однією з ключових умов для лібералізації візового режиму.

Під час зустрічі П.Порошенко поінформував Ж.-К.Юнкера про призначення антикорупційного прокурора. "Президент Юнкер вітав завершення процесу. Посада спеціалізованого антикорупційного прокурора є ключовою частиною процесу створення ефективних структур щодо боротьби з корупцією в Україні та хорошим кроком уперед", - йдеться в повідомленні.

Єврокомісія сподівається, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура під керівництвом Назара Холодницького зможе найближчим часом розпочати функціонування і в співпраці з Національним антикорупційним бюро дасть відчутні результати у боротьбі з корупцією в Україні.

"Єврокомісія також із нетерпінням очікує, що конкурсна комісія Національного агентства із запобігання корупції завершить свою роботу якнайшвидше. Не повинно бути ніякої затримки в запуску роботи цього агентства", - повідомили в диппредставництві.

Європейська сторона чекає на створення оперативного і незалежного агентства, яке ефективно перевірятиме активи та вивчатиме конфлікт інтересів державних посадових осіб, а також матиме центральні електронні бази даних, зокрема щодо заявлених активів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА