18:20 19.11.2015

Україна та Італія підписали угоду про взаємне визнання водійських посвідчень

1 хв читати
Україна та Італія підписали угоду про взаємне визнання водійських посвідчень

Кабінет Міністрів України й уряд Італійської Республіки в четвер у Римі підписали угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водія.

Як повідомив у четвер департамент міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС України, міжурядову угоду було укладено з метою забезпечення прав громадян обох держав, які обрали своїм місцем проживання територію держави іншої сторони.

"У першу чергу, ця угода покликана забезпечити права громадян України, які постійно або тимчасово проживають на території Італійської Республіки. З укладанням угоди громадяни України матимуть можливість отримати італійське водійське посвідчення без складання іспитів (теоретичних і практичних) і, як наслідок, без відповідних фінансових витрат на їх проведення", - йдеться в повідомленні.

У Кабміні нагадали, що до підписання цієї угоди громадяни України, використовуючи національне посвідчення водія, мали право керувати транспортними засобами щонайбільше рік року з моменту реєстрації свого місця проживання в Італії. Після закінчення цього терміну громадяни України, які виявили бажання продовжувати керувати транспортними засобами на території Італії, зобов'язані були отримати італійське водійське посвідчення. Здійснення такої процедури (конвертації посвідчення) у відповідних органах Італії передбачає необхідність складання теоретичного і практичного іспитів та сплату відповідних коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА