14:25 19.11.2015

У СБУ спростовують заяву Портнова про нібито перебування Грицака у дні Майдану радником глави спецслужби

2 хв читати
У СБУ спростовують заяву Портнова про нібито перебування Грицака у дні Майдану радником глави спецслужби

У Службі безпеки України спростовують заяву екс-глави Адміністрації президента України Андрія Портнова про те, що чинний глава СБУ у дні революції Гідності нібито був радником глави СБУ і відзначають, що той ще 15 листопада 2013 року подав рапорт на звільнення з військової служби, хоча так і не був звільнений і навіть був заочно призначений на нову посаду.

"Пан Портнов взагалі з повітря намалював сенсацію про главу СБУ - нібито Василь Грицак був радником керівника Служби під час подій на Майдані. Я не знаю на кого розраховано це примітивне "вкидання" - оскільки вся інформація про діяльність Грицака є у відкритих джерелах, зокрема в Інтернеті... Генерал-полковник Василь Грицак 15 листопада 2013 року подав рапорт на звільнення з військової служби за власним бажанням", - написала речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

При цьому вона зазначила, що незважаючи на те, що в СБУ затягували з розглядом цього рапорту, В. Грицак "не став чекати в кабінеті, а пішов на Майдан до людей". "Багато відомих політиків, громадських діячів, журналісти можуть підтвердити, що Грицак робив все можливе, щоб не допустити кровопролиття на Майдані. Не пішов він з Майдану і тоді, коли дізнався, що замість звільнення його призначили офіцером з особливих доручень у Службі. Грицак і під час Майдану, і після перемоги революції Гідності на передовій в районі проведення АТО захищав нас з вами, захищав свою Батьківщину", - сказала О. Гітлянська.

Водночас спікер СБУ зазначила, що А. Портнов "сьогодні переховується від українського правосуддя через його дії під час трагічних подій на Майдані".

Як повідомлялося , 13 листопада українські правоохоронці припинили розшук А. Портнова. Раніше він розшукувався Головним управлінням із боротьби з організованою злочинністю МВС України за обвинуваченням у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191 КК України). Датою зникнення А. Портнова зазначено 15 січня 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА