10:30 30.10.2015

Сватове до ранку самостійно залишила чверть населення, в зоні ураження майже 500 житлових будинків - ДСНС

2 хв читати
Сватове до ранку самостійно залишила чверть населення, в зоні ураження майже 500 житлових будинків - ДСНС

Станом на 7.00 п'ятниць до ліквідації пожежі на артскладі Міністерства оборони України в м. Сватовому Луганської області та його наслідків залучено майже тисячу осіб від низки міністерств і відомств, а прилеглу територію залишила чверть населення, повідомляє прес-служба держслужби України з надзвичайних ситуацій.

"Загальна кількість населення в м. Сватовому становить 19 тис. 700 осіб, с. Мілуватка - 2 тис. 300 осіб. У зоні ураження 476 багатоповерхових і приватних житлових будинків, у яких проживає близько 6 тис. осіб. Станом на ранок з міста Сватового самостійно виїхало близько 5 тис. осіб", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Служби у Фейсбук у п'ятницю вранці.

Рішенням в.о. керівника Луганської облдержадміністрації Юрія Клименка з найближчих до епіцентру пожежі будинків, лікувальних закладів було евакуйовано населення (близько 200 ос.) і розпочато загальну евакуацію населення зі Сватового. З метою захисту організовано укриття 50% населення в простих укриттях і спорудах подвійного призначення (підвальні приміщення).

"Відключено газо- й електро- постачання об'єктів міста в зоні можливого ураження", - додають у ДСНС.

Окрім цього, співробітники МВС оточили територію по периметру, встановили пропускний режим і забезпечили сповіщення населення м. Сватового й навколишніх населених пунктів про надзвичайну ситуацію та необхідні дії.

"До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 898 людей особового складу і 169 од. техніки, зокрема від ДСНС України 302 ос. особового складу і 74 од. техніки (звідний піротехнічний загін - 75 ос. і 27 од. техніки, звідний аварійно-рятувальний загін - 50 ос. і 9 од. техніки), від МВС України 364 ос. особового складу і 65 од. техніки, від МО України 200 ос. особового складу і 20 од. техніки, від МОЗ України 32 людини і 10 од. техніки", - інформують у Держслужбі з НС.

На місці події створено штаб з ліквідації, до складу якого входять представники перелічених вище структур і органів місцевої влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА