13:12 05.10.2015

НБУ вирішив ліквідувати Дельта Банк

2 хв читати
НБУ вирішив ліквідувати Дельта Банк

Національний банк України(НБУ) вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати Дельта Банк (Київ), повідомляється на сайті НБУ.

"НБУ 2 жовтня 2015 року на пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення №664 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Дельта Банк", - зазначено в повідомленні.

Як нагадує регулятор, Дельта Банк зарахували до категорії проблемних у жовтні 2014 року, а 3 березня 2015 року - до категорії неплатоспроможних через те, що власник банку не вжив своєчасних і достатніх заходів для поліпшення фінансового становища банку. З урахуванням системного значення Дельта Банку Міністерство фінансів України і НБУ всебічно обговорювали плани реструктуризації банку та можливу участь держави в його рекапіталізації, але, враховуючи незадовільний стан активів банку, регулятор був змушений ухвалити рішення про визнання банку неплатоспроможним.

За даними НБУ, до початку жовтня 2015 року в Україні функціонувало 122 банки (без урахування неплатоспроможних банків), з них 39 банків з іноземним капіталом.

Упродовж 2014-2015 років НБУ відкликав банківську ліцензію й розпочав процедуру ліквідації 52 банків, 33 з яких - у 2015 році. Крім того, цього року ухвалено рішення про ліквідацію двох банків - "ПАТ "Банк Морський" і ВАТ "ЧБРР", у яких ліцензії були відкликані в 2014 році.

Загалом у категорії неплатоспроможних перебувають вісім банків, у стадії ліквідації - 58 банків.

Дельта Банк засновано 2006 року. Його провідними акціонерами до початку 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).

За даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів Дельта Банк посідав четверте місце (60,303 млрд грн) серед 158 банків, що діяли на той час.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА