13:46 18.09.2015

Оператор лотерей "Патріот" заявляє про відсутність російського капіталу в компанії та необґрунтованість санкцій

3 хв читати
Оператор лотерей "Патріот" заявляє про відсутність російського капіталу в компанії та необґрунтованість санкцій

Внесення ПрАТ "Патріот" до переліку компаній, до яких застосовуються економічні санкції за анексію Криму і агресію на Донбасі, є необґрунтованим, оскільки компанією володіє європейська Cehriba Investments Limited, бенефіціаром якої є група приватних інвесторів з ЄС, заявив лотерейний оператор в п'ятницю.

"Насправді ще з літа 2014 року ми не маємо ніякого відношення до колишніх власників компанії, зокрема Олега Бойка і холдингу Finstar", - прокоментував ситуацію голова правління компанії Володимир Змаженко.

Згідно з повідомленням оператора, російський бізнесмен О.Бойко вийшов з капіталу товариства влітку минулого року.

Керівництво компанії має намір звернутися до президента з проханням сприяти вирішенню ситуації, що склалася, зазначено в релізі.

В.Змаженко наголосив, що компанія стабільно виплачує військовий збір - сукупні відрахування "Патріот" і компаній-розповсюджувачів становили 43 млн грн. Окрім того, загалом компанія перерахувала до держбюджету в 2014 році понад 188 млн грн податків і зборів.

У релізі також зазначено, що ПрАТ "Патріот" реалізує діяльність із випуску і проведення лотерей на підставі ліцензії і закону "Про державні лотереї в Україні". Згідно з рішенням нових акціонерів компанії - Cehriba Investments Limited - її колишній керівний склад тимчасово зберіг свої посади.

Як повідомлялося, персональні економічні санкції за анексію Криму і агресію на Донбасі зачепили двох з трьох операторів лотерейного ринку України - ТОВ "М.С.Л" і ПрАТ "Патріот" (обоє - Київ): ці компанії входять до переліку юридичних осіб, затверджений указом президента України Петра Порошенка про санкції від 16 вересня. Згідно з ним, до них застосовується п'ять видів санкцій, зокрема, заборона виведення капіталів за межі України і блокування активів - тимчасове обмеження права користуватися і розпоряджатися належним майном.

Водночас у серпні 2014 року тодішній міністр фінансів Олександр Шлапак повідомив, що чинний з жовтня 2012 року закон "Про державні лотереї в Україні" фактично встановив на цьому ринку монополію для трьох приватних операторів: "М.С.Л", яким через Evolot Limited володіють міноритарні акціонери російської "Альфа-Груп"; "Патріот", власником якого через Cexriba Investments Limited є громадянин Росії; ПП "Українська національна лотерея" (УНЛ), що перебуває у власності компанії "Олімпік Голд Холдінгз Лімітед"(Британські Віргінські о-ви).

"М.С.Л". 17 вересня заявила, що також вважає рішення РНБО про включення компанії до списку санкцій помилкою, яка може бути пов'язана із спробою однієї з фінансово-політичних груп "розчистити" ринок, і чекає, що незабаром вона буде усунена. "М.С.Л". заявляє, що її власниками є громадяни України і громадянин ЄС Маркос Шіапаніс, а росіяни ніяк не впливають на ухвалення її рішень.

Оператор "Патріот" у 2014 році збільшив чистий доход до 8,303 млрд грн, проте їх чистий прибуток впав до 4,8 млн грн. Минулого року чистий доход "Патріота" зріс у 3,5 раза - до 5,934 млрд грн, чистий прибуток - на 38%, до 136 млн грн.

"М.С.Л". у 2013 році збільшило чистий виторг на 19,7% - до 2,502 млрд грн, проте їх чистий збиток зріс на 59,1% - до 132,6 млн грн. УНЛ в 2013 році наростила чистий дохід в 2,1 раза - до 0,633 млрд грн, а її чистий збиток збільшився на 33,9% - до 10,8 млн грн. Дані цих компаній за 2014 рік поки що відсутні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА