15:41 11.09.2015

Газопровід Nord Stream - 2 може призвести до дефіциту газу в Східній Європі - Коболєв

1 хв читати
Газопровід Nord Stream - 2 може призвести до дефіциту газу в Східній Європі - Коболєв

Будівництво другої черги газопроводу "Північний потік" (Nord Stream - 2) з урахуванням обмежених можливостей транспортування газу з півночі в Чехію і Словаччину може призвести до дефіциту газу в Східній Європі, вважає голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"У Східній Європі може бути дефіцит газу, його можна використовувати для дискримінації", - сказав А.Коболєв на 12-му форумі YES в Києві в п'ятницю.

Він зазначив, що такі проблемні питання для регіону повинні відкрито обговорюватися і необхідно нагадати ЄС про принципи солідарності.

"Ми маємо бути залучені в дискусію, як російський газ постачатиметься в Європу", - наголосив глава "Нафтогазу".

Як повідомлялося, угоду акціонерів проектної компанії з будівництва третьої і четвертої ниток "Північного потоку" укладено 4 вересня в Москві. До складу нового консорціуму увійшли шестеро учасників: "Газпром", E.ON, BASF/Wintershall, OMV, Engie, Shell. За повідомленням "Газпрому", реалізацією проекту займеться спільна проектна компанія (СПК) New European Pipeline AG. Згідно з документом, "Газпрому" в СПК належатиме 51%, E.ON, Shell, OMV and BASF/Wintershall - по 10% кожній, ENGIE - 9%.

Проект "Північний потік - 2" передбачає будівництво двох ниток морського газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м газу на рік з Росії в Німеччину по дну Балтійського моря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА