16:57 22.08.2015

До Києва на лікування доставлені поранена під час обстрілу Сартани 10-річна дівчинка і прикордонник - Держприкордонслужба

2 хв читати
До Києва на лікування доставлені поранена під час обстрілу Сартани 10-річна дівчинка і прикордонник - Держприкордонслужба

Сьогодні гелікоптером Держприкордонслужби до аеропорту "Жуляни" в місті Києві було доставлено поранену російськими найманцями дівчинку та важко хворого прикордонника.

"Внаслідок обстрілу вона (дівчинка - ІФ) отримала важкі осколкові поранення та потребувала термінової і кваліфікованої допомоги. Як тільки місцеві медики дозволили перевезти її, відразу стало питання транспорту... Було прийнято рішення щодо надання для її перевезення гелікоптера прикордонного відомства. Наразі дівчинку у супроводі батька доставлено до дитячої лікарні Охматдит у місті Києві - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті Держприкордонслужби в суботу.

"Також на борту доставили прикордонника з внутрішньою кровотечею для продовження термінового лікування у м. Києві. Наразі його транспортовано до Центрального клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України, де є все необхідне сучасне для одужання обладнання", - повідомили у відомстві.

У Держприкордонслужбі зазначили, що транспортування поранених і тяжкохворих стало можливим після встановлення на вертольоті реанімаційного транспортного комплексу, переданого прикордонвідомству Федеральною поліцією Німеччини. Ще три таких самих комплекси було встановлено на каретах "швидкої допомоги" прикордонників.

Як повідомлялося, постраждалій внаслідок артобстрілу Сартани 10-річній дівчинці через тяжкі поранення довелося ампутувати стопу. Лікарі кваліфікували її стан як середнього ступеня тяжкості. Раніше повідомлялося, що вона вирушить на лікування та реабілітацію в Словенію.

Її мама, з якою вони разом потрапили під обстріл, більше доби перебувала в критичному стані, але лікарі не змогли врятувати її життя. Таким чином, кількість жертв обстрілу зросла до трьох осіб, з пораненнями до медиків звернулися семеро осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА