18:25 21.08.2015

І. Марков перебуватиме в Італії під домашнім арештом до рішення суду щодо екстрадиції - нардеп Лозовий

2 хв читати
І. Марков перебуватиме в Італії під домашнім арештом до рішення суду щодо екстрадиції - нардеп Лозовий

Суд Генуї змінив на вимогу захисту міру запобіжного заходу колишньому народному депутату, лідеру партії "Родіна" Ігорю Маркову з утримання під вартою на домашній арешт з електронним браслетом, повідомив народний депутат України фракції Радикальної партії Андрій Лозовий.

"Але це ніяк не вплине на розгляд головного питання - екстрадицію Маркова в Україну, яка є питанням честі для нашої держави. Дуже багато залежить від того, наскільки якісно і швидко українська сторона надасть італійській всі необхідні документи", - написав А. Лозовий на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Парламентарій додав, що дата наступного судового засідання, на якому буде розглянуто питання екстрадиції І. Маркова в Україну, поки ще не призначена.

12 серпня 2015 року стало відомо, що В. Маркова затримали в Італії. 14 серпня суд у Генуї (Італія) прийняв рішення залишити В. Маркова під вартою. Захист скористалася правом оскаржити запобіжний захід.

13 серпня Приморський райсуд Одеси виніс постанову про затримання В. Маркова для доставки до суду з метою обрання запобіжного заходу на час розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 296 КК України за фактом бійки між представниками ВО "Свобода" і групою осіб, серед яких був та І. Маркова до 2007 році.

Перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова 14 серпня повідомила, що Міністерство юстиції України направило владі Італії пакет документів для екстрадиції І. Маркова. "До нас надійшло звернення щодо його екстрадиції, і безпосередньо в Одесі судом, який займається цією справою, було прийнято постанову про застосування такого виду правової допомоги як екстрадиція. Цей пакет документів вже відправлено Мін'юстом італійській стороні. Очікуємо відповіді", - сказала Н.Севостьянова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА