18:00 21.08.2015

Нацбанк України привів квартальну звітність банків у повну відповідність з МСФЗ

2 хв читати
Нацбанк України привів квартальну звітність банків у повну відповідність з МСФЗ

Національний банк України призвів проміжну (квартальну) фінансову звітність банків у повну відповідність з вимогами міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ), повідомляється на сайті регулятора.

Відповідну постанову №540 від 18 серпня, згідно з якою затверджено зміни до постанови НБУ від 24 жовтня 2011 року №373 та Інструкції про порядок складання та оприлюднення фінансової звітності банків України, оприлюднено на веб-сайті НБУ та набуває чинності з 1 грудня 2015 року.

"Таким чином, банки, починаючи з першого кварталу 2016 року, складатимуть квартальну фінансову звітність за новими вимогами", - зазначається на веб-сайті регулятора.

Згідно з постановою, відтепер форми проміжної фінансової звітності відповідатимуть вимогам річної, що полегшить порівняння інформації у фінансовій звітності.

Зокрема, в проміжну фінансову звітність у паперовому вигляді додатково увійдуть ще дві форми: проміжний скорочений звіт про зміни у власному капіталі та проміжний скорочений звіт про рух грошових коштів.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в Нацбанку, до цього квартальна звітність містила звіт про фінансовий стан, звіт про фінансові результати, потенційні зобов'язання банку та окремі показники діяльності банку, зазначивши, що нові вимоги введені згідно з вимогами 34 стандарту МСФЗ.

Регулятор зазначає, що до зазначеної дати банкам необхідно організувати роботу з доопрацювання бізнес-процесів для переходу на відображення в бухгалтерському обліку операцій згідно з вимогами МСФЗ, а також доопрацювати відповідні програмні комплекси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА