10:27 18.08.2015

Бойовики посилено обстрілюють сили АТО напередодні Дня Незалежності, щоб спровокувати військових і попросити допомоги у РФ

1 хв читати
Бойовики посилено обстрілюють сили АТО напередодні Дня Незалежності, щоб спровокувати військових і попросити допомоги у РФ

Останні чотири дні були рекордними за кількістю обстрілу позицій сил антитерористичної операції з боку незаконних збройних формувань, найбільше їх зафіксовано 545, повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

"З 14 до 17 серпня ситуація в зоні АТО залишалася напруженою. Саме протягом цих 4 днів кількість обстрілу наших позицій російсько-терористичними військами досягла найбільшої цифри за останні місяці. При цьому окупанти практично не приховують застосування реактивної артилерії і обстрілюють об'єкти інфраструктури", - сказав А. Стельмах на брифінгу по "Skype" у вівторок.

"Аналізуючи ситуацію, можна висловити припущення, що бойовики цілеспрямовано і максимально швидко хочуть знищити Мінські домовленості, втягнути сили АТО в активне збройне протистояння і надалі звернутися за допомогою до північного сусіда (РФ – ІФ). Ймовірно, такий сценарій злочинці намагаються реалізувати напередодні Дня Незалежності України", - додав він.

Спікер штабу АТО також нагадав, що бойовики обстрілюють житлові квартали українських міст і сіл на лінії розмежування. "У черговий раз наголошуємо, що Збройні Сили України не обстрілюють будинки мирних жителів Донбасу", - наголосив А. Стельмах.

24 серпня Україна святкує День Незалежності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА