12:07 13.08.2015

Марков відмовився від наданого йому Італією адвоката та звернувся по допомогу до російського посольства - ЗМІ

1 хв читати
Марков відмовився від наданого йому Італією адвоката та звернувся по допомогу до російського посольства - ЗМІ

Затриманий у середу в Сан-Ремо (Італія) екс-народний депутат України, лідер партії "Родіна" Ігор Марков відмовився від наданого йому Італією захисника та звернувся по допомогу до російського посольства в Римі, зокрема з проханням призначення йому довіреного адвоката.

Як повідомляє сьогодні італійська газета La Repubblica, апеляційний суд Генуї розглядатиме його питання 14 серпня вранці. Видання припускає, що І.Марков поки що залишиться за ґратами. З цього дня розпочнеться 40-денний термін для надання Україні доказів його провини.

Газета розповідає, що І.Маркова затримали лише через добу після його прильоту до Мілана, хоча про запит на його арешт з'ясувалося одразу - наявність диппаспорту змусила італійську владу забезпечити 24 години вільного пересування Маркова територією країни, але за ним було організовано зовнішнє спостереження.

Як повідомлялося, 12 серпня стало відомо, що І.Маркова затримано в Італії, Генпрокуратура готує документи на його екстрадицію. Італійська сторона очікує від української документів, необхідних для вирішення питання про екстрадицію політика.

Під час затримання в нього було знайдено два паспорти - український і російський, тому італійці повідомили про затримання консульства України та РФ. У МЗС повідомили, що дипломатичний паспорт І.Маркова було анульовано після позбавлення його депутатського мандата в 2014 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА