12:21 06.08.2015

У Німеччині померла співвласниця концерну BMW Йоганна Квандт

2 хв читати

Співвласниця автомобільного концерну BMW Йоганна Квандт, яка посідала 77-ме місце в рейтингу найбагатших людей світу за версією Forbes, померла в Німеччині 3 серпня у віці 89 років, офіційне повідомлення про її смерть було оприлюднено в ніч на четвер.

Як зазначає Deutsche Welle, Й.Квандт, вдова успішного німецького підприємця-мільярдера Герберта Квандта, володіла 16,7% акцій автоконцерну BMW AG і, таким чином, була провідним одноосібним акціонером компанії. Частка сім'ї Квандт (разом з двома дітьми) становила близько 47%. Пакет акцій Й.Квандт залишиться в сім'ї.

Про причини смерті не повідомляється.

Й. Квандт народилася у Берліні в 1926 році. Кілька років вона була секретарем і потім особистим помічником Герберта Квандта, одного з найуспішніших німецьких підприємців, а в 1960 році стала його третьою дружиною. Після смерті чоловіка в 1982 році Й.Квандт успадкувала його місце в наглядових радах низки компаній, зокрема BMW, і брала участь в їх роботі до 1997 року.

На згадку про чоловіка в 1995 році Й.Квандт створила фонд, який присуджує щорічно "Медіапремію імені Герберта Квандта" (Herbert-Quandt-Medien-Preis) за найкращі публікації в жанрі ділової журналістики. Крім того, вона заснувала благодійний фонд для хворих на рак дітей і фінансувала різні заходи в галузі культури.

Сім'я Квандт, статки якої оцінюють у понад EUR30 млрд - одна з найбагатших у Німеччині. Їй належать також акції хімічного концерну Altana, фірм SGL Carbon і Nordex.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА