09:56 13.07.2015

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували підвищені заходи безпеки в районі Мукачевого

2 хв читати
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували підвищені заходи безпеки в районі Мукачевого

Патруль спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, який було направлено стежити за подіями в район Мукачевого (Закарпатська обл.), де в суботу сталася перестрілка, відзначає підвищені заходи безпеки на дорогах області.

"На своєму шляху до Мукачевого СММ спостерігала підвищені заходи безпеки, зокрема кілька контрольно-пропускних пунктів міліції. На одному з таких КПП, на північ від Мукачевого, за 2 км від передбачуваного місця події, СMM побачила Службу безпеки України (СБУ), що прибувала десятьма броньованими мікроавтобусами і двома мікроавтобусами. Водночас саме місце події заблоковане правоохоронними органами з міркувань безпеки", - йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 12 липня, оприлюдненому в ніч на понеділок.

Також о 18:02 біля Стрия (120 км на північний схід від Мукачевого, Львівська обл.), патруль місії бачив конвой українських Збройних сил, що прямував до Мукачевого і складався з 11 БТР, двох вантажівок із солдатами та одного бензовозу.

"СMM зустрілася з мером Мукачевого, заступником мера і представником поліції. За словами співрозмовників, цільова група з Києва, що складається з СБУ, Національної гвардії та Генпрокуратури, була відповідальною за проведення операції після інциденту. За їхніми словами, інші члени "Правого сектора", що беруть участь в інциденті, зникли в лісі", - йдеться у звіті.

Крім того, патруль місії поговорив із директором лікарні м. Мукачевого і двома його заступниками, які повідомили, що людину з вогнепальним пораненням у голову було доправлено до лікарні 11 липня, вона досі перебуває в критичному стані.

"За їхніми словами, того самого дня п'ять поранених цивільних осіб і п'ять поліцейських було госпіталізовано. 12 липня, додали вони, міліція принесла до лікарні один труп, СБУ принесла двох серйозно поранених. Вони сказали, що трьох цивільних осіб і трьох поліцейських, що надійшли напередодні, було виписано сьогодні (в неділю - ІФ)", - повідомляється у звіті.

У СММ зазначили, що продовжуватимуть стежити за ситуацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку в районах Лук'янців і Вовчанська ЗСУ перемістилися на більш вигідні позиції, бої тривають - Генштаб

У Києві на вул. Антоновича частково відновлено рух транспорту після пошкодження тепломагістралі - КМДА

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА