14:14 20.06.2015

СБУ заблокувала сотні терміналів IBox на окупованих територіях Донбасу

1 хв читати
СБУ заблокувала сотні терміналів IBox на окупованих територіях Донбасу

Служба безпеки України під час спецоперації заблокувала 250 терміналів однієї з електронних платіжних систем, які незаконно функціонували на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а частина від їх виручки спрямовувалася на фінансування "ДНР"/"ЛНР".

"Приватні підприємці - власники Ibox, які не перереєструвалися на підконтрольній українській владі території, продовжували використовувати ці термінали в окупованих районах, незважаючи на заборону Нацбанку України. За можливість незаконно продовжувати роботу ці суб'єкти господарської діяльності щомісячно платили "податки" - 15 відсотків від своїх доходів представникам т.зв. "Міністерств державної безпеки" терористичних організацій", - зазначено в повідомленні прес-центру СБ України.

У рамках кримінального провадження за ст. 258-5 КК України в київських офісних приміщеннях власника платіжної системи були проведені обшуки, вилучені докази того, що фінансисти свідомо забезпечували роботу терміналів на захоплених терористами територіях.

З огляду на це, інформують в СБ України, розпочато процедуру відкликання ліцензії за поданням фінансових послуг київською компанією, що володіла платіжною системою. Тривають слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА