14:13 19.06.2015

У зоні АТО не припиняється обстріл українських позицій, ворог найбільш активний у темний час доби

2 хв читати
У зоні АТО не припиняється обстріл українських позицій, ворог найбільш активний у темний час доби

Бойовики на Донбасі не припиняють обстріл позицій українських сил, зокрема з важкого озброєння, зазначає спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"На маріупольському напрямку основні бойові дії впродовж цілого дня велися в Широкиному. Окрім застосування стрілецької зброї та мінометів, супротивник вчинив не менше трьох обстрілів наших позицій із 152-мм знарядь, розташованих у Саханці. Також учора увечері ворог вчинив декілька збройних провокацій в Чермалиці, відкривши вогонь зі східного берега Павлопільського водосховища", - розповів він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За його словами, на донецькому напрямку супротивник не припиняє обстріл і провокації проти українських військових на захід від Донецька. Зафіксована інтенсивна робота снайперів супротивника, з важкого озброєння бойовики застосовують 120-мм міномети. "Традиційно вороги не гребують і обстрілом цивільних об'єктів: учора вночі з танків і 122-мм знарядь було обстріляно селище Водяне", - наголосив А.Лисенко.

Крім того, бойовики цілий день вели обстріл українських позицій у селищі Луганське і Світлодарске. "Завдяки ефективному вогню у відповідь на цій ділянці оборони обійшлося без втрат", - заявив спікер АП.

Він зазначив, що на луганському напрямку тривають перестрілки майже по всій лінії зіткнення, а режим тиші зберігався лише в районі Станиці Луганської. Зокрема, поблизу Новотошківського бойовики вчинили обстріл з реактивних установок "Град". Біля Золотого і Попасної супротивник обстріляв позиції сил АТО із 120-мм мінометів. "Супротивник надзвичайно активний у темний час доби, і намагається знайти слабкі місця в нашій обороні", - додав А.Лисенко.

За добу в зоні АТО було зафіксовано 8 польотів БПЛА супротивника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА