11:20 18.06.2015

Україна погасила черговий купон за єврооблігаціями-2016 - джерело

2 хв читати
Україна погасила черговий купон за єврооблігаціями-2016 - джерело

Україна 17 червня погасила черговий купон за єврооблігаціями з погашенням у грудні 2016 року, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело.

Суму платежу він не уточнив, нагадавши, що єврооблігації були випущені в 2011 році на загальну номінальну суму $1,25 млрд із купоном 6,25% річних, що виводить на загальну суму платежу $39,063 млн.

У Міністерстві фінансів, яке останнім часом відмовилося від публікації інформації про конкретні платежі за єврооблігаціями, не коментують інформації про платіж.

Міністр фінансів Наталія Яресько 17 червня заявила, що Україна продовжує платити за своїми борговими зобов'язаннями, і уряд не користувався наданим йому парламентом правом призупиняти зовнішні виплати.

Вона пояснила, що міністр фінансів не може самостійно зупиняти виплату платежів: для цього необхідно дотримуватися процедури і таке рішення має ухвалити Кабінет Міністрів.

Наступна велика виплата за єврооблігаціями припадає на 20 червня: Україна має заплатити $75 млн за дворічними єврооблігаціями, випущеними в грудні 2013 року на $3 млрд на адресу Фонду національного добробуту РФ. У зв'язку з вихідними остаточна інформація про здійснення платежу має надійти в понеділок, 22 червня.

Згідно з даними Держказначейства, залишки на єдиному казначейському рахунку на початок червня становили 27,75 млрд грн - історичний максимум за всю історію країни, проте через девальвацію це відповідало $1,32 млрд. Уряд має також валютні рахунки, інформація про коштах на яких наразі відсутня.

Держказначейство, як і Мінфін, втратила в цьому році публікацію оперативних даних про виплати за держборгом. Згідно зі звітом за січень-квітень у рахунок погашення держборгу було виплачено 56,85 млрд грн за плануна рік 259,82 млрд грн, зокрема за зовнішнім боргом – відповідно 7,93 млрд грн за плану на рік 123,67 млрд грн.

Крім того ще 25,72 млрд грн було сплачено в рахунок обслуговування держборгу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА