12:29 08.05.2015

Кабмін виділив неконтрольовану зону АТО із загального енергоринку

1 хв читати
Кабмін виділив неконтрольовану зону АТО із загального енергоринку

Кабінет Міністрів України визначив, що "ЛЕО" і "ДТЕК Донецькобленерго" в неконтрольованій зоні АТО закуповуватимуть електроенергію безпосередньо у її місцевих виробників і постачатимуть місцевим споживачам без участі ДП "Енергоринок".

Відповідне рішення закріплене згідно з урядовою постановою №263 від 7 травня 2015 року.

При цьому купівля-продаж електроенергії між основною територією України та неконтрольованої зоною АТО заборонена. Дозволено лише оплату перетоків.

Постановою №263 забороняється імпорт електроенергії до України через неконтрольовану зону АТО.

Диспетчеризацію виділеної зони енергосистеми здійснюватиме відокремлений підрозділ "Укренерго" – Донбаська електроенергетична система, отримуючи оплату за свої послуги від "ЛЕО" і "ДТЕК Донецькобленерго".

Суб'єкти електроенергетики, що одночасно здійснюють діяльність на контрольованій і неконтрольованій центральною владою країни територіях, зобов'язані вести окремий бухгалтерський облік такої господарської діяльності.

Згідно з документом, ціна перетікань у чітко визначених точках обліку формуватиметься згідно із середньозваженою ціною генкомпаній ТЕС за два місяці до продажу.

Порядок, механізм і принципи відносин у виробництві, постачанні та купівлі/продажу електроенергії, а також порядок формування тарифів і розрахунків має бути визначено багатостороннім договором.

Постанова набуває чинності з 7 травня 2015 року і діє до повного відновлення конституційного ладу України на неконтрольованій території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА