16:54 24.04.2015

У конфлікті навколо будівництва ТЦ на Осокорках 23 квітня постраждали 8 правоохоронців - забудовник

4 хв читати
У конфлікті навколо будівництва ТЦ на Осокорках 23 квітня постраждали 8 правоохоронців - забудовник

ТОВ "Скай-Буд ЛТД" (Київ), забудовник торговельного центру (ТЦ) Le Boulevard біля виходів зі ст. м "Осокорки" на перетині вул. Дніпровська набережна та просп. М.Бажана в Дарницькому районі Києва, повідомило про вісьмох постраждалих правоохоронців унаслідок конфлікту 23 квітня.

"Унаслідок сутичок хуліганів, міліції та охорони майданчика було знищено майно замовника і генерального підрядника будівництва. Постраждали вісім працівників правоохоронних органів (двоє госпіталізовані), чотири співробітники охорони (один із вогнепальним пораненням, один із проломленою прутом головою)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив забудовник, активісти, які раніше брали участь в обговоренні проекту, але були невдоволені результатами цього обговорення, залишалися осторонь і не брали участі в знищенні майна. Проте один із місцевих жителів, який намагався зупинити протистояння, дістав серйозних поранень від нападників.

Як повідомлялося ввечері 23 квітня з посиланням на відділ зв'язків із громадськістю ГУМВС України в м. Києві, близько 100 працівників столичної міліції охороняли від агресивно налаштованих громадян забудову біля станції метро "Осокорки".

"На забудову біля станції метро "Осокорки" в Дарницькому районі міста прийшли близько 200 агресивно налаштованих громадян, які почали ламати огорожу забудови і палити шини. На місце негайно виїхали співробітники Дарницького райуправління з метою вирішення конфлікту та охорони громадського порядку", - йшлося в повідомленні.

Раніше ТОВ "Скай-Буд ЛТД" (Київ) заявило про здобуття підтримки представників громадськості на будівництво об'єкта за умови дотримання соціальних зобов'язань, зокрема збільшення озеленення, ремонт підземного переходу у бік житлового масиву, реконструкції каналізації, облаштування освітлення та пандуса для інвалідів.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко 18 листопада 2014 р. заявив про причетність Дарницького районного відділення Всеукраїнського об'єднання "Свобода" до знесення огорожі навколо будмайданчика біля столичної станції київського метрополітену "Осокорки".

Відділ зі зв'язків із громадськістю Головного управління МВС в Києві повідомив, що 17 листопада 2014 р. близько 200 людей зібралися біля обнесеного огорожею будівництва і протестували проти будівництва на цій земельній ділянці.

ТЦ "Le Boulevard" є торговельним центром районного масштабу. За даними забудовника, договір оренди землі укладено в 2011 році, декларацію на ведення будівельних робіт зареєстровано після оформлення всіх документів у листопаді 2014 року.

Як повідомлялося з посиланням на юридичного радника компанії, дві земельні ділянки загальною площею 0,7626 га під будівництво зазначеного ТЦ відведено згідно з рішенням Київської міської ради №389/2458 від 8 жовтня 2009 року, з яких ділянку площею 0,6247 га - в оренду на 10 років, площею 0,1379 га - на п'ять років.

Спочатку проектом передбачалося завершення будівництва зазначеного ТЦ загальною площею 3,89 тис. кв. м (зокрема 18 магазинів торговельної галереї на перших поверхах двох будівель і фуд-кортом та дитячим розважальним центром загальною площею 1,2 тис. кв. м на другому поверсі однієї з будівель ТЦ) на початку травня 2015 року, а обсяг інвестицій у будівництво оцінювався в близько $4 млн.

Генеральним проектувальником будівництва ТЦ Le Boulevard виступає ТОВ "Архітектурний союз" (архітектурна майстерня "Архітектурне бюро С.Бабушкін"), генеральним підрядником - ПрАТ "Аеробуд", ексклюзивним брокером - міжнародна консалтингова компанії Colliers International в Україні (усі - Київ).

ТОВ "Скай-Буд ЛТД" створено у 2007 році. Основним видом діяльності є купівля-продаж власної нерухомості.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 19 листопада 2014 року, учасниками ТОВ були Сергій Котвицький (34%), а також Євген Вілгін та Валерій Кравченко (по 33%, усі з такими самими частками є учасниками девелоперської компанії ТОВ "Тройка капітал груп" і ТОВ "Український інвестиційний альянс", Київ).

Керівник проекту будівництва ТЦ "Le Boulevard" Тетяна Савельєва щодо одного з учасників ТОВ "Скай-буд ЛТД" депутата Київради Сергія Котвицького (фракція "УДАР-Солідарність" - ІФ) повідомила, що корпоративні права в ТОВ придбані ним ще в 2011 році, до обрання до Київради.

Водночас вона не змогла ні підтвердити, ні спростувати інформації щодо можливої причетності до реалізації проекту будівництва Валерія Миронова (один із заступників голови Київської міської державної адміністрації у 2009-2010 рр.; засновник громадської організації "Право киян" - ІФ), оскільки, за її словами, власники корпоративних прав у проекті неодноразово змінювалися з 2011 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА