14:34 15.04.2015

Мораторій на будівництво в зелених і природоохоронних зонах Києва пропонують запровадити до ухвалення нового Генплану - законопроект

2 хв читати
Мораторій на будівництво в зелених і природоохоронних зонах Києва пропонують запровадити до ухвалення нового Генплану - законопроект

Деякі народні депутати пропонують до прийняття нового Генерального плану Києва запровадити мораторій на виконання підготовчих і будівельних робіт щодо будь-яких нових і незавершеного будівництва об'єктів у столичних скверах, парках, ботанічних садах, лісопарках, лісах, рекреаційних зонах і на відстані до 100 м від берегів і приток, заток і проток р. Дніпро та від урізу води озер у меженний період.

Відповідний проект закону №2629 "Про мораторій на будівництво об'єктів на окремих ділянках у Києві" від 10 квітня оприлюднено на веб-сайті Верховної Ради.

"Прийняття цього проекту закону зупинить неконтрольований процес подальшої незаконної забудови в м. Києві до прийняття нового Генерального плану Києва", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Згідно із законопроектом, також пропонується запровадити тимчасовий мораторій на будівництво об'єктів будь-якого призначення на земельних ділянках на островах р. Дніпро у межах Києва, в урочищах і над ними зі стрімкими схилами та на ділянках із зеленими насадженнями на прибудинкових територіях, а також в охоронній буферній зоні навколо включених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО об'єктів.

Авторами зазначеного законопроекту виступають 48 народних депутатів фракції "Партія "Блок Петра Порошенка" та "Радикальної партії Олега Ляшка", політичних партій "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Народний фронт" та "Об'єднання "Самопоміч", а також позафракційні.

При цьому автори зазначених ініціатив прогнозують, що ухвалення законопроекту поліпшить рекреаційні умови в Києві та зменшить напругу між жителями столиці та забудовниками.

Як повідомлялося, 22 січня 2015 року Київська міська рада запровадила мораторій на будівництво і продаж земельних ділянок у межах охоронюваної буферної зони заповідника "Софія Київська" та Києво-Печерської лаври до затвердження міськрадою плану зонування території центральної частини столиці або детального плану територій зазначених об'єктів.

Водночас власники розташованої на територіях зазначених об'єктів нерухомості мають право на викуп земельної ділянки, якщо вони внесли авансовий платіж до 1 січня 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спецслужби РФ готують нову ІПСО за $15 млн із метою дискредитації військового керівництва України - ГУР

Польські фермери припинили акцію протесту перед ПП "Гребенне - Рава-Руська"

Росіяни за добу 15 разів обстріляли Донеччину: одна людина загинула, ще троє поранені

У Миколаєві створили сайт із моніторингу міжнародної допомоги, яку отримує місто

США мають намір оголосити про новий пакет допомоги для України на $255 млн, що включає боєприпаси для HIMARS

На Харківщині двоє мирних жителів постраждали, підірвавшись на вибухових пристроях

У межах Хмельницької області ліквідовано 11 ворожих цілей

На Київщині триває ліквідація пожежі, спричиненої внаслідок російської атаки

Польща знову піднімала винищувачі через російську атаку по Україні

Чотири людини постраждали в Херсонській області в результаті ворожих обстрілів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА