20:17 26.03.2015

ДСНС потрібне кадрове оновлення, але ця структура має функціонувати у будь-якій ситуації - Шкіряк

2 хв читати

Виконувач обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк розповів про те, як має намір боротися з корупцією у відомстві.

"На сьогодні наше завдання - оновлення не лише кадрове, а й оновлення мислення людей. Кадрові зміни в структурі управління будуть, але потрібно розуміти, що ДСНС - це унікальна структура, яка має функціонувати у будь-якій ситуації, оперативність не повинна втрачатися", - сказав він в ефірі "Громадського ТБ" у четвер.

З.Шкіряк зазначив, що продовжує працювати перший заступник голови служби Анатолій Бойко. "Це прекрасна людина, професіонал, я чую про нього лише хороші відгуки", - додав він.

В. о. голови ДСНС наголосив, що не всі співробітники служби - це "пожежні інспектори", і є багато фахівців, яких не можна втрачати.

При цьому він назвав знущанням, що за базової зарплати у 2100 грн піротехнік, який працює в зоні активних бойових дій, отримує 4000 грн. З.Шкіряк розповів, що 16 співробітників ДСНС загинули під час виконання своїх обов'язків у зоні АТО, здебільшого під час здійснення робіт із розмінування.

Він повідомив, що вже було відстрочено дату одного з тендерів, який був запланований попереднім керівництвом, а найближчий тендер на 200 млн грн для закупівлі пожежної техніки буде проведено відкрито та прозоро.

Крім того, за його словами, на сьогодні план із забезпечення паливно-мастильними матеріалами в ДСНС виконано лише на 7%, те саме стосується й авіаційного палива.

В. о. глави ДСНС також задекларував плани щодо запуску служби 112. "Сьогодні провели першу серйозну нараду з фахівцями, зокрема з нашими друзями з Грузії", - сказав він.

З.Шкіряк називає себе "швидше кризовим менеджером" і не претендує на подальше керівництво ДСНС. Він наголосив, що вважає себе членом команди міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, радником якого останнім часом був, і після виконання поставлених завдань із реформування ДСНС має намір продовжити роботу в структурі МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА