13:22 18.03.2015

СБУ вже передала Генпрокуратурі матеріали розслідування злочинів на Майдані, в яких фігурує радник президента РФ Сурков

2 хв читати
СБУ вже передала Генпрокуратурі матеріали розслідування злочинів на Майдані, в яких фігурує радник президента РФ Сурков

Начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк заявляє, що СБУ вже передала Генеральній прокуратурі матеріали розслідування злочинів, вчинених під час Революції гідності, в яких, зокрема, фігурує радник президента РФ Владислав Сурков.

Відповідаючи в середу на прес-конференції на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи відповіла СБУ на відповідний запит Генпрокуратури, В.Вовк сказав: "Іноді матеріали доходять до адресата через п’ять днів. Бюрократія... Будуть у них матеріали, повірте мені... У Генпрокуратурі побачать ці матеріали або зараз, або трохи пізніше. Звісно, ми відповіли на цей запит".

Як повідомлялося, на початку березня Генпрокуратура направила Службі безпеки України письмовий запит стосовно інформації про причетність співробітників Федеральної служби безпеки РФ і помічника президента РФ В.Суркова до розстрілу мітингувальників на майдані Незалежності в Києві.

Раніше, 18 лютого глава СБУ Валентин Наливайченко заявив про причетність В.Суркова до керівництва групами снайперів під час масових акцій протесту в Києві в лютому 2014 року. Він також повідомив, що наприкінці 2013 - на початку 2014 року до Києва приїжджали три групи працівників ФСБ для організації та планування розгонів учасників акції протесту в столиці України.

За словами глави СБУ, екс-співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа" на допитах надали інформацію про місцерозташування снайперів, які цілилися в мітингувальників та правоохоронців. "У рамках цього провадження є посади, прізвища, копії паспортів, дати їхнього в'їзду-виїзду, яким зв'язком вони користувалися, в яких приміщеннях перебували, як радник президента Путіна Сурков ними керував у Києві", - сказав В.Наливайченко.

Згодом він повідомив, що в діях В.Суркова є складова військово-політичного втручання в справи України з метою повалення конституційного ладу. В.Наливайченко також назвав прізвища генералів і офіцерів ФСБ РФ, які минулого року під час масових протестів у Києві приїжджали в Україну з метою повалення конституційного ладу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА