11:33 22.02.2015

Генпрокуратура висуне підозру нардепу Бойку - Семерак

2 хв читати
Генпрокуратура висуне підозру нардепу Бойку - Семерак

Народний депутат України Остап Семерак ("Народний фронт") заявляє про те, що Генпрокуратура висуне підозру екс-віце-прем'єру, а нині голові фракції "Опозиційний блок" у парламенті VIII скликання Юрію Бойку.

"За моєю інформацією, наступним, кому Генпрокуратура висуне підозру, стане Юрій Бойко. Вже наступного тижня чоловік, який причетний до закупівлі "вишок", названих його ім'ям, може змінити теплу постіль на тюремні нари", - написав О.Семерак на своїй сторінці у Facebook.

Водночас він наголосив: "Я розумію, що потрібна згода парламенту для позбавлення цього пана депутатського імунітету, і повірте, буде зроблено все можливе, щоб голосів для цього в Раді не вистачило. Незважаючи на це, я вірю, що Генпрокуратура не зупиниться у своєму розслідуванні, а в парламенті знайдуться в більшості своїй порядні люди".

Як повідомлялося, у 2011-2012 рр. опозиція звинувачувала колишнього тоді міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка в корупційному придбанні бурових платформ. Перевірку фактів придбання ДАТ "Чорноморнафтогаз" бурової установки за $400 млн у 2011 році проводила СБУ.

Наприкінці травня 2011 року низка ЗМІ поширила інформацію про те, що "Чорноморнафтогаз" через компанію-посередника придбав самопідйомну бурову установку (СПБУ) "Петро Годованець" за ціною $400 млн, хоча завод-виробник із Сінгапуру продав її за ціною близько $250 млн.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості та НАК "Нафтогаз України" заявили, що кінцева ціна установки в $400 млн викликана її комплектацією. Зокрема, різниця між ціною бурової платформи від заводу-виробника і кінцевою ціною, яку ДАТ планує сплатити валлійській компанії Highway Investment Processing LLP, пояснюється наступним дообладнанням платформи, виробленої заводом у мінімальній комплектації.

У червні 2014 року Головне слідче управління Генеральної прокуратури України здійснювало досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння невстановленими особами, які діяли від імені службових осіб "Чорноморнафтогазу", держкоштами в сумі $400 млн під виглядом закупівлі вишок для видобутку нафти та газу на Чорноморському шельфі. Ю.Бойко в цьому провадженні фігурує як свідок.

Крім того, Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння службовими особами Міненерговугілля за попередньою змовою з представниками НАК "Нафтогаз України" та ДАТ "Чорноморнафтогаз" держкоштами на суму понад 200 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА