12:14 21.01.2015

Лідера проросійського "Исхода" затримано в Харкові за пропаганду війни та дії із захоплення держвлади - СБУ

1 хв читати
Лідера проросійського "Исхода" затримано в Харкові за пропаганду війни та дії із захоплення держвлади - СБУ

Лідеру проросійської організації "Исход" буде оголошено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України, повідомив начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар.

"Його затримано. Сьогодні йому оголошується підозра за двома статтями - 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та 436 (пропаганда війни)", - сказав О.Пивовар журналістам у середу в Харкові.

Як повідомлялося, у вівторок увечері міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook повідомив про те, що в Харкові в результаті спецоперації припинено діяльність проросійської організації "Исход", а її лідера Олега Новикова затримано.

Про початок антитерористичної спецоперації було оголошено після того, як увечері в понеділок, 19 січня, біля Московського районного суду Харкова після закінчення засідання у справі проукраїнського активіста Михайла Соколова, якого обвинувачують у незаконному зберіганні зброї, стався вибух.

Унаслідок вибуху постраждали 13 людей, зокрема 18-річна дочка обвинуваченого та активісти "Правого сектора", що прийшли підтримати М.Соколова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА