11:12 19.01.2015

Заступник глави МВС Авакян висловив протест голові СММ ОБСЄ з огляду на незадовільну роботу місії на Донбасі

2 хв читати
Заступник глави МВС Авакян висловив протест голові СММ ОБСЄ з огляду на незадовільну роботу місії на Донбасі

Заступник міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Тігран Авакян під час розмови з головою спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Ертугрулом Апаканом закликав ОБСЄ та європейську спільноту вжити негайних та радикальних заходів щодо цілковитого припинення терористичних дій на території України.

Як повідомила в неділю прес-служба МВС України, Т.Авакян терміново зв'язався з Е.Апаканом після обстрілу бойовиками з "Градів" Вуглегірська (Донецька обл.), внаслідок якого загинуло двоє дітей, 16 і 7 років, а також була поранена дівчинка 2006 року народження.

Заступник міністра висловив здивування та рішучий протест у зв'язку з незадовільними результатами діяльності спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо дотримання Мінських угод, зокрема в частині дотримання режиму тиші, зазначено в повідомленні.

"Недостатня наполегливість міжнародної місії дає можливість терористам безкарно порушувати цей режим, що і призвело до трагічної загибелі дітей", - наголосив Т.Авакян.

У розмові з главою СММ ОБСЄ заступник глави МВС України також наголосив, що "ця трагедія стала можливою лише в результаті підтримки терористичних банд із боку Російської Федерації".

У свою чергу голова СММ ОБСЄ Е.Апакан повідомив, що має намір терміново зв'язатися з представниками місії ОБСЄ в Донецькій області та зробити необхідні кроки для організації дієвого контролю за дотриманням Мінських угод.

"Е.Апакан пообіцяв поінформувати МВС про результати вжитих заходів та зазначив, що глибоко приголомшений загибеллю українських дітей унаслідок обстрілу житлових будинків", - зазначено в повідомленні.

У зв'язку з трагедією у Вуглегірську МВС України висловило глибоке співчуття рідним і близьким загиблих дітей та "закликає всі міжнародні інститути негайно докласти всіх зусиль, аж до найрадикальніших, для припинення агресії стосовно України з боку терористичних організацій та перешкоджання фінансуванню та підтримки їх Російською Федерацією".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА